HTML

azbeszt

Random kiakadásaim...

"Anyu, az úristen megbassza azt a büdös kurva világot, azt bassza meg! Azt! Azbeszt megbaszta, a büdös kurva istenit neki!"
Eredetiben az igazi!

Friss topikok

Linkblog

A primadonna halála?

2009.03.21. 10:50 Before

Oh, yes!
Már annyian kérték, hogy roppant kínos lehetett nem bevillantani. Persze semmi konkrétum, még simán belefér, hogy alapos politikai blöff legyen az egész. Az, hogy a Feri elmegy a picsába (a'la Horn Gábor), nem jelent semmit, főleg, ha a helyére nem kerülne azonnal egy karizmatikus, bevállalós, korrekt politikus. Nem fog, ilyen nincs Magyarországon.
De tegyük fel, hogy van. Ekkor mi fog történni? A fidesz nem fogja megszavazni a lemondást, se az mdf, a szadesznek pedig nyilván jól ki kell tömni a zsebét, hogy ráálljon. A fidesz és az mdf számára egy előrehozott választás a legjobb megoldás, Gyurcsány jelenlegi ajánlata pedig ilyesmit egyáltalán, még nyomokban sem tartalmaz. A fidesznek az se jó, ha egy puha mszp-s kerül Gyurcsány helyére, hiszen a változás önmagában is segítheti az mszp-t, és egyúttal ronthatja a fidesz kétharmados álmait. A fidesz érdeke egy előrehozott választás, vagy az, hogy Gyurcsány tovább romboljon és züllesszen, így akármennyire is utálják, bőven elképzelhető, hogy nem szavazzák meg a lemondást.
Mindemellett az sem kizárható, hogy amiképp tavaly bezsarolta a Feri az mszp-t, a mostani akciója sem több, mint egy buta kísérlet, hátha könyörögni kezdenek neki: Feri, ne menj! Mert a reformok. Meg a kisemberek. Meg a párt. Így Feri megdicsőül két hét múlva, persze ehhez is kell szdsz-es hátszél.

Sajnos az egész pont olyan puha, pont olyan langyos, semmilyen fos, mint minden, amit Gyurcsány eddig csinált. Hoztam is, meg nem is. Hisztizek, mutogatom, illegetem magam, de valójában csak a túlélésről szól.

UPDATE
Az első nagy rohanás után az index már átírta a cikket, máris sokkal finomabb megfogalmazásokat használ. Feri nem lemondott, hanem lemondhat. Már azon aggódnak, hogy mi lesz, ha nem találnak méltó(!!! LOL) utódot. Szóval nagy pukkanás volt, szép, színes lángokkal, de nem tűnik többnek, mint jó kis politikai blöffnek, amiből borzasztó egyszerű lesz kihátrálni.
Jöhetne Bokros? Aligha, főleg, miután nyíltan beállt az MDF-hez. Pedig érte még lelkesedni is tudnék.

UPDATE 2
Valószínűleg túl nagy konspiráció és hosszú taktikázás, szervezés nincs a dolog mögött. Most hívott egy ismerősöm, aki a hétvégi kétnapos mszp-kongresszusra utazott fel Budapestre, hogy ma mennek haza, mert a Gyurcsány lemondott. Persze, lehet, hogy szemrebbenés nélkül szivatják a saját párttagságukat is, de mindenesetre a dolog ad-hoc jellegét látszik alátámasztani mindez.

UPDATE 3
Ahogy jár az fejem az egészen, mindegyre csak oda tudok kilyukadni, hogy ritka ügyes húzás ez az egész. Minden elképzelhető scennárió jó a Ferinek és szar a fidesznek. Gyurcsány vagy áldozatkész hős lesz, aki feláldozta magát, vagy megdicsőült népvezető, akit nem enged a nép. Ha lemondhat, lesz helyette egy jószerivel kézivezérlésű utódja, ő pedig szarhat bele az egészbe és/vagy kavarhat továbbra is. Ha nem mondhat le, akkor nincs is miről beszélni, ő szerette volna, de hát nem hagyták.
A fidesz meg cumizik így is, úgy is. Ha Gyurcsány lemond, az mszp helyzete csak jobb lehet, még akkor is, ha egy puhapöcs kerül a vezetőülésbe. Ha megszavazza a lemondást, magát szivatja, ha nem szavazza meg, azt annyiszor fogják a fejükre olvasni, hogy a végén még én is megsajnálom őket. Valószínűleg egyszerűen csak kiabálni fognak, politikai blöffnek, édeskevésnek fogják titulálni a lemondást és (naná!) újra előrehozott választást követelnek, amivel megint csak szánalmasan repetitívek lesznek, de azért a parlamentben majd produkálni kell valamit (pl kivonulnak?).
 

UPDATE 4
Lassan olyan vagyok, mint az index percről-percre rovata.
Címlapon Bokros, aki máris lenyilatkozta, hogy márpedig ő elvállalná. Igaz, válságkormánynak nevezi, amiről eddig ugye szó se volt (csak némi reformélénkítésről, hahaha), de mindegy, képben van. Persze Ibolya szája nyilván épp ezekben  a pillanatokban ér körbe a fején, a fidesz pedig rendeli a szentelt vizet hektószámra. Haha, arra azért kíváncsi leszek, hogy veszi be mindezt az mszp-kongresszus gyomra!

15 komment · 2 trackback

Címkék: gyurcsány azbeszt lemond abszurdisztán

A bejegyzés trackback címe:

https://azbeszt.blog.hu/api/trackback/id/tr181015828

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Konzervatórium 2009.03.21. 12:26:52

Megélni a pillanatot - Nem bírja kivárni a végét? És egy videó a végére:   szólj hozzá: Gyurcsány lemond  

Trackback: Kötöttségek nélkül 2009.03.21. 12:18:42

Gyurcsány átadja a hatalmat?Mégiscsak eljött Bokros ideje?A tegnap esti Tényekben vezető hír volt, hogy az MSZP hétvégi kongresszusán olyan javaslatokat fognak beterjeszteni, amelyek még a Reformszövetség tervezeténél is keményebb lépéseket tartalmaznak.…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KennyOMG · http://etkt.blog.hu 2009.03.21. 10:57:50

Lofasz es esti feny, mas neven cirkusz es kenyer. Semmit nem er az egesz, mert egyetlen egy dologtol fugg minden: az szdsz ki akarja-e irni magat a magyar politikai tortenelembol mar most, vagy varnak vele 2010-ig?

Na?

Bit Rot 2009.03.21. 11:01:09

Az MDF az MSZP zsebében van, õk velük együtt szavaznak!!!

Before · http://azbeszt.blog.hu 2009.03.21. 11:03:03

@KennyOMG: ja, az szdsz minden verzióban ott van, de szerintem sokkal érdekesebb lesz a fidesz reakciója, mert nekik ez sehogy se jó, valamelyik ujjukat muszáj lesz harapni.

@Bit Rot: ez ebben a formában szerintem egyáltalán nem igaz, most pedig különösen nem.

2009.03.21. 11:14:17

Hogy a fidesz mit reagál, az egy dolog. Ha jól tudom, a bizalmatlansági indítvány elfogadásához a képviselők felének a támogatása kell. Tehát ha az mszp eldönti előre, hogy igen, és akárcsak az szdsz teljesen melléjük áll, akkor már se mdf, se fidesz nem kell.

Viszont utána meg kell szavazni az új kormányfőt.

De egyébként kilóg a lóláb: túlélés, időnyerés, terelés.
Szép egy firma ez a ferkó...

Before · http://azbeszt.blog.hu 2009.03.21. 11:41:11

@VicGilson: nem. Nem utána kell megszavazni. Egy szavazásról beszélünk, egy egyszerű helycseréről, aminek persze utána vannak következményei.

nadivereb 2009.03.21. 12:51:58

Hívjatok naivnak, de én nem hiszem, hogy ez blöff lenne. Ha az, akkor ez az ember tényleg nem tanul semmiből, mert hallgathatnánk megint, hogy kossuthtérvisszatér, meg hogy Gyújtsrámtakarót. Szóval van egy olyan érzésem, hogy most tényleg átadjaa stafétát: rájött ugyanis, hogy jobb a háttérből röhögni az aktuális főnök tehetetlenségén, mint azt nézni, hogy rajta röhögnek.
Az, hogy ki lehet az utód, más kérdés. Ha optimista akarok lenni, akkor azt mondom: talán egy párton kívüli vagy a párthoz csak lazán kötődő, a dologhoz tényleg értő szakember, akinek a nullánál legalább néhány tizedesjeggyel több esélye van a reformokra (ld. még: Bokros)
Ha pesszimista (és a realitásokhoz hű) akarok lenni, akkor valami puhapöcs a maszopfrakcióból, akit relatíve könnyű elfogadtatni, csak épp reformok nem lesznek (ld. még Bajnai és a haverok)
Csak abban bízom, hogy az szdsz-nek lesz annyi esze, hogy nem szavaz meg egyet az utóbbiak közül. A baj csak az, hogy nekik most k*rvára nem kell előrehozott...

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.03.21. 17:06:18

gyurcsány most halott. a fideszes légiós leszúrta a kereszten, de hűsvétra jön a feltámadás. addig meg politikai leszámolás lesz, és egyenként gilyózzák a potenciális riválisait.
persze remélem, hogy nem így lesz.

nadivereb 2009.03.21. 17:31:46

@bs395: Én nem hiszem, hogy egy évvel az országgyűlési és pár hónappal az EP-választások előtt ezt megkockáztatnák. Vagy tényleg feladták volna?

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.03.21. 17:52:16

@nadivereb:
vagy most kezdődik a kapmány, és felépítik a leendő jelöltjüket. csak azt nem értem, hogy ha van valakijük, aki félkézzel megoldja minden gondunkat - vagy legalább csinál végre valami értelmeset - akkor miért kellett vele eddig várni?
ezért tűnik valószínűbbnek a tisztogatás, de feri még bele is bukhat.

Before · http://azbeszt.blog.hu 2009.03.21. 19:33:51

@bs395: huhh, tudod, én mindenkiről minden mocsokságot és hülyeséget el tudok képzelni, főleg, ha politikusról beszélünk, de ennyire idióta (mocsokgeci, stb) tán már mégse lehet senki.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.03.21. 20:12:39

@Before:
holnapra megírom :-)
az lesz a címe, hogy alkonyattól két hét pirkadatig.

Prinzessin Erbsen (törölt) 2009.03.22. 10:57:23

Nyakig ülünk a szarban és akkor arról plomizáltok, mi a jó fidesznek,

majd nézzétek meg a valuta árfolyamokat inkább!

Before · http://azbeszt.blog.hu 2009.03.22. 11:32:24

Az árfolyamok alakulása vélhetőleg szar lesz. Ha bs395-nek van igaza, akkor nagyon. Ha esetleg valami csoda történik, akkor akár csoda is történhet, hogy ilyen dodonnai módon fejezzem ki magam...

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2009.03.22. 16:02:48

@Before: aligha hiszem, hogy megszabadulunk ettől az aljas, ravasz, kretén bohóctól...
Az árfolyamok jelentős rosszabbodásában nem hiszek, ha akár átmenetileg távozik, megkönnyebülnek külföldön.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2009.03.29. 09:31:54

@Before: mégis megszabadultunk ettől az aljas, ravasz, kretén bohóctól. Most elszámította magát.
Jöhet a következő aljas, ravasz, kretén bohóc...
süti beállítások módosítása