HTML

azbeszt

Random kiakadásaim...

"Anyu, az úristen megbassza azt a büdös kurva világot, azt bassza meg! Azt! Azbeszt megbaszta, a büdös kurva istenit neki!"
Eredetiben az igazi!

Friss topikok

Linkblog

Miért drága a sztráda?

2010.02.18. 20:54 Before

Tegye fel a kezét, aki
1/a, képes végignézni egy politikai (választási) hirdetést a tévében
1/b, elolvas egy politikai szóróanyagot
2, mindez olyan hatással van rá, hogy az addigi elképzeléseivel szemben a frissen látott jelöltre szavaz.

No, mindkét (országos minta) jelentkező leteheti a kezét, majd a doktor úr felír egy új gyógyszert. Meglehetősen nyilvánvaló, hogy a választási kampány az ország egyik legfeleslegesebb, de mindenképp a legdrágább "szórakozása". Panem et Circenses, ahogy a modern politika elképzeli. Legalább is a cirkusz részét. Fogcsikorgatva acsarkodó, gusztustalan, ember tán sosem volt lények válnak hirtelen aggódó hazafivá. A fideszes kampány fő üzenetéről ("ITT AZ IDŐ") majd írok még részletesen is, annyira megkapó és tökéletes összefoglalása az elmúlt nyolc év hiperkonstruktív ellenzéki munkájának.
Üvöltve röhögök a maszopos óriásplakáton, ahol Új jelölt, új program szlogennel széditik a jónépet. Ebben ugye az a legviccesebb, hogy amúgy az mszp-kommunikáció fő csapásiránya a "hú, de kurva jók voltunk az elmúlt nyolc évben", ehhez képest Mesterházynak új program dukál. A régi biztos már állott és kellemetlen illatú.

Node...

A kutya se foglalkozna a sok önjelölt országmegváltóval, ha nem lenne vérfagylalóan egyértelmű, mit is látunk valójában. Van ugyebár egy választási törvény, ami durván 400 millió forintban határozza meg a pártkampány maximumát egy adott választásra. Biztos találni embert az országban (hol van az a két jelentkező a post elejéről?), aki elhiszi, hogy dicső pártjaink pontosan betartják a vonatkozó törvényeket. Persze elég körbenézni csak a parlament környékén, hogy mennyire tisztelik a törvényeket a képviselők, gondolom a dohányzási szabályok be - nem - tartása, vagy éppen a költségtérítésekkel kapcsolatos arcpirító lenyúlás mindenki számára ismerős. Szerény becslések szerint is több (legalább 3) milliárdot költenek a pártok kampányonként.
Nos, kedves honfitársaim, kérek mindenkit, hogy mostantól figyelje alaposan a politikai reklámokat a tévében, hallgassa a rádiószpotokat, csodálja meg az óriásplakátokat és alaposan böngéssze át a szórólapokat. Ott van bennük jónéhány kilométer autópálya, egy rakás lélegeztetőgép, közbeszerzési anomália, enyhe túlzással az ország vagyona.
Persze mindenki boldog lenne, ha csak az a pár milliárd tűnne el, csakhogy hát kérem, lopni drága. Nagy a rezsi, komoly élőmunka van 1-1 projekt mögött, mire a pártkasszába csorog szaros egymilliárd, addig kézen-közön eltűnik vagy húsz. Beépül 1-1 villába, luxusmoszkvicssluszkulcs és mindenféle fontos dolog válik belőle, na meg persze mély csend. Kéz kezet mos alapon.
 

3 komment

Címkék: politika idióta azbeszt abszurdisztán választás 2010

A bejegyzés trackback címe:

https://azbeszt.blog.hu/api/trackback/id/tr251771602

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2010.02.19. 08:53:45

és ne értik :-(
azt gondolják, hogy a főnkség leváltása elég lesz, pedig komoly szemléletváltásra van szükség, és a főnökségnek magán kéne kezdeni a tisztulást - good luck.

szanalmas 2010.02.19. 19:22:29

Bazmeg, te kurvára ráérsz, az látszik...

peetmaster · http://nemdohanyzom.blog.hu 2010.02.25. 14:19:59

"csakhogy hát kérem, lopni drága. Nagy a rezsi,"

Igen, ez a fő baj a lopással, ezért közösségellenes, és ezért kéne üldözni sokkal durvábban, mint eddig.

(BTW, az LMP-nél nincsenek gondok a386 milliós keret túl nem lépésével, közel sincs annyi pénzük :)
süti beállítások módosítása