HTML

azbeszt

Random kiakadásaim...

"Anyu, az úristen megbassza azt a büdös kurva világot, azt bassza meg! Azt! Azbeszt megbaszta, a büdös kurva istenit neki!"
Eredetiben az igazi!

Friss topikok

Linkblog

Fekete autó, lefüggönyzött ablakokkal

2010.02.21. 14:36 Before

Nem kevés visszatetsző dolog van a fideszben. Sokan várják őket messiásként (ami jószerivel érthető, tekintettel az elmúlt nyolc év ultraamatőr országfosztogatósdijára), szinte mindegy már, csak valami más legyen. Nos, valami más lesz.
Ez mostanra egyértelművé vált, a hátralévő másfél hónapban nincs az az erő, ami megfékezhetné a fidesz választási győzelmét. Persze ők nagyban játszanak, már kettős állampolgárság ügyében folytatott hisztéria során is kihallatszott egy vékonyka hang a 16-20 évre történő bebetonozásról. Most se kisebb a tét, lássuk be, kétharmaddal BÁRMIT meg lehet tenni az országban, így hát ez most a cél. A szent és nemes. Sokan támogatják ezt a törekvést, sőt, jómagam se lennék ellene, ha legalább aprócska esélyét lehetne látni annak, hogy ez a kétharmad valódi, az ország 20 éve meg nem oldott problémáit gyógyító struktúrális változtatásokat eredményez. Az a probléma, hogy erre - pillanatnyilag - nem túl sok esély látszik, sem a fidesz hatalomban mutatott ténykedése, sem pedig a volt és jelen kommunikációja alapján.

Nagy ocsmányságok jönnek, ez szinte biztosra vehetjük, persze sokan fognak helyeslően bólogatni, mindaddig, amíg a saját zsebük, vagy ideiológiájuk nem látja kárát. Node, ez egy rövidke post akar lenni amúgy, így térjünk is gyorsan a mondandómra. Szerencsés vagyok, hogy ritka kivételektől eltekintve nem olvassa napi 30-50 embernél több, amit írok, így nem nagyon várható a "hazudsz, geci!", "szoci bérenc" és hasonló művelt, kifinomult érvrendszerű vitaindító hozzászólások áradata. Nyivlán bemondásra kevesen hiszik el, mindazonáltal a jelenség létezik, nem túl tág ismerettségi körömből három teljesen független forrásból hallottam hasonlót.

A fidesz hatalmi demonstrációjának (és későbbi legitimációs takarójának) első csodálatos jele a kopogtatócédula-gyűjtési munkásnépmozgalmi akció. Gyűjtsünk össze kétmillió kopogtatócédulát, elvtársak, pattant ki a szikra valamelyik észlény fejéből. Kétmillió szép kerek szám, bár még így is csak a választópolgárok negyedét jelenti, ámde teljesen értelmetlen, hiszen a jelöltállításhoz ennél nagyságrenddel kevesebb is elegendő. Több oka is van ennek a begyűjtő akciónak, kezdve a konkurencia dolgának megnehezítésétől, a "biztos nyerő" image sugalmazásán (és az ellentétes érdekű szavazók távoltartásán) keresztül egészen a nyers hatalomfitogtatásig. De ezt már alaposan kielemezte, kitárgyalta mindenki, Török Gábortól az egyszeri bloggerig, felesleges lenne még egyszer elmorfondírozni rajta.

(Lassan eljutok ám a lényegig!) Ennek az akciónak érdekes magyarázatát adta Nyitrai Zsolt akárki, aki szerint azért gyűjtik ennyire nagyon a cédulákat, mert semmi sem annyira fontos számukra, mint "kétmillió találkozás, kézfogás, párbeszéd". Na, ez szép gondolat, igazán konstruktív, kár, hogy az égvilágon semmi köze a valósághoz. Itt ugyanis, kérem szépen, sima harácsolás, méghozzá igen agresszíven. A nyitrai-féle puszipajtásos-kézfogásos kommunikáció valami módon a tényleges begyűjtést végzőkhöz már nem igazán jutott le. A dolog a módszerváltás előtti tervgazdasági időszakot idézik, amikor odafent a szép, világos íróasztalok mellett az egyenlőbbek jól megtervezték, mire képes a magyar ipar, a jómunkásemberek megy szívták a fogukat. Vagy nem csak azt... Na, kérem, itt is hasonlóképp történnek a dolgok, nem egyszer hiperagresszív fidesz-ügynökök verik ki a vasárnap déli rántott húst a család szájából, és bármilyen eszközt bevetve próbálják elkérni, kicsalni, kizsarolni a kopogtatócédulákat. Se kézfogás, se párbeszéd. "Emlékezni fogunk", "Ez még nem szavazás, ne izguljon, adja csak ide" és hasonló mondatok hangzanak el. Teljesítménykényszer van, kéremszépen, meg kell lenni annak a kétmilliónak (ha több, az csak jobb), nyilván személyre leosztottan se kevés.

Kedves fidesz-idealisták! Kézfogás, mi? Lófaszt, mama! Aggya ide, vagy elveszem a járógépet!

11 komment

Címkék: politika fidesz azbeszt kopogtatócédula választás 2010

A bejegyzés trackback címe:

https://azbeszt.blog.hu/api/trackback/id/tr651778179

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2010.02.21. 18:33:50

ha arra akartál kitérni, hogy megfelelő mennyiségű aktivistát a kívánt mennyiségben nem tudtak előállítani, akkor stimt.
ha arra, hogy minek nekik annyi cetli, akkor még mondhatnánk, hogy ennyit ér a kopogtatócédulás rendszer, mint azt teleírták már sokan.
és akkor jön a poszt elején tárgyalt bizalmi deficit, hogy majd ők fogják központilag, a hírös társadalmi egyeztetés nélkül rendbetenni.

Before · http://azbeszt.blog.hu 2010.02.21. 19:22:32

Nem, most kizárólag az utolsó bekezdésben foglalt csúnyán ellentmondásos helyzetre akartam kitérni, vagyis összevetni a "kétmillió kézfogás, beszélgetés, blabla" rizsát a gyűjtögetők agresszív, fenyegető, csakazértis görcsösségével.

Dömper Ármánd 2010.02.21. 19:49:39

Emlékeim szerint, a görögök csinálták azt a harci trükköt, hogy előállítottak olyan páncélzatokat, fegyvereket, amelyek 3-4 méter magas több száz kilós emberekre voltak méretezve. Persze ekkora görög katonák még elvétve sem léteztek, így ezeket az óriásokra méretezett fegyverzeteket senki sem tudta hordani, de ez nem is volt baj, mert ezeknek a célja a propaganda volt. A Görögök szépen elszórták ezeket az óriás fegyvereket és páncélokat az ellenség várható útvonalán, és reménykedtek benne, hogy az ellen meg jól összeszarja magát, mikor elképzeli azt a Görögöt, aki ezeket hordta.

Nem tudom bevált-e ez a trükk, de ha igen, akkor nyilván nem számított, hogy 3-4 katona nem kapott rendes páncélt vagy fegyvert, mert kellett az anyag meg a kovács munkaóra az óriáspáncélba.

nadivereb 2010.02.21. 20:20:17

Az a fideszes kopcédulagyűjtő, aki nálunk járt, azonnal elhúzott, miután rájött, hogy itt nem kap cetlit. Mondjuk a harmadik emeletre amúgy se nagyon tudott volna feljönni.
Mindenesetre értem a Fidesz céljait a kétmillával, de azért ez nem kis kockázat. Kétmillió cetlit összegyűjteni nem lesz könnyű, ha pedig esetleg nem sikerül, akkor sztem pápá, kétharmad. Ha egymilliót mondanak be, az is elérte volna céljait (kivéve a kis pártok kicsinálást), plusz egyértelműen teljesíthető.

Before · http://azbeszt.blog.hu 2010.02.21. 20:35:28

@Dömper Ármánd: a fidesznek nincs szüksége se patomkin-falvakra, se gumitankokra, se pedig óriási páncélokra, egyszerűen kussolniuk és mosolyogniuk kellett volna. Már rég bebizonyosodott, hogy bármit is csinálnak, nyilatkoznak, az inkább árt, mint használ nekik. Ugyanez a helyzet a kopogtatócédulákkal, a párt lehengerlő erejét, társadalmi elfogadottságát lenne hivatott bizonyítani, ehelyett szerintem bőven inkább ellenkező hatást vált ki.

@nadivereb: egymillió nem mond semmit. Igaz, a kettő se sokkal többet, de mennyivel jobban hangzik, nem? (Ha már a Kossuth téren is annyian voltak...) Nem tudom, mi a leadási határidő, de már 1.2 milla körül járnak, szóval szerintem nem lehetetlen, hogy meglesz, de jót röhögnék, ha mégse sikerülne.

nadivereb 2010.02.22. 18:26:16

@Before: Nem azt mondtam, hogy nem lesz meg, de már megint teljesen felesleges kockázatot csinálnak maguknak csak azért, hogy megmutassák, hogy mennyivel nagyobb a farkuk, mint az összes többé párté együttvéve. Tényleg nem kellene mást csinálniuk, mint játszani a csendes-bölcs Clint Eastwoodot, ehelyett valami idegbeteg diszkós hülyegyerek stílusában nyomják. Nem hiszem el, hogy ez ennyi embernek bejön.

Dömper Ármánd 2010.02.22. 19:55:52

@Before: 4 évvel ezelőtt a csöndben maradás talán tényleg jó ötlet lett volna, de akkor még a jobbik nem próbálta lenyúlni a szavazóik radikálisabbjait. Nekem legalábbis úgy tűnik, az ilyen előadások pont azoknak szólnak, akik úgy képzelik, hogy egy ország irányítása az valahogy úgy zajlik, hogy föl kell menni a miniszterelnökhöz, berúgni az ajtót és jól az asztalra csapni. Igaz, hogy ezzel azokat az embereket veszít(het)ik el, akiknek egy ország vezetéséről merőben más a véleményük, mit az előbb említetteknek, de szerintem a Fidesz most arra játszik, hogy az országban ma úgysincs más ésszerű alternatíva, mint ők, tehát csak a jobbik térnyerését kell megállítani, esetleg visszaszorítani, a többiek pedig, ha másért nem, hát kényszerűségből rájuk fognak szavazni.

Before · http://azbeszt.blog.hu 2010.02.23. 15:24:57

@Dömper Ármánd: ehhez képest továbbra is a maszoppal faszolnak. Meg nyomják a szokásos szart.

@nadivereb: nos, hamarosan kiderül.

KennyOMG · http://etkt.blog.hu 2010.03.07. 07:13:25

Hazucc geci szoci berenc! :Đ

Egyebkent ha multinak dolgoznal, akkor pontosan tudnad, hogy a tervgazdasagos "kitalalunk valamit, aztan majd valahogy vegrehatjak" nincs olyan nagyon messze am a "szines diagrammok meg tablazatok alapjan kitalalunk valamit, aztan majd megcsinaljak, ha beledoglenek is" multiszemlelettol.

Before · http://azbeszt.blog.hu 2010.03.09. 15:50:24

@KennyOMG: van a családban multis rabszolga, szóval tudom én aztat...

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.03.22. 23:22:34

@Before: meglett nékik a kétmilla, Ibiék meg mehetnek a faxba...
Egyébként nem lenne jó, ha végre lenne valakinek kétharmada koalíciós társ nélkül, és lehetne kormányozni áldemokratikus tökölés nélkül? Erre most van némi esély, vagyis szorítok a kétharmadnak (jobb lenne az a jobbikok nélkül, pusztán az erősen katolikus szövetséges SZs megalumennel).
süti beállítások módosítása