HTML

azbeszt

Random kiakadásaim...

"Anyu, az úristen megbassza azt a büdös kurva világot, azt bassza meg! Azt! Azbeszt megbaszta, a büdös kurva istenit neki!"
Eredetiben az igazi!

Friss topikok

Linkblog

Egy rövid kérdés nyugdíjügyben

2010.12.13. 20:50 Before

 Kérdés persze van száz, meg ezer, de leszarom, ami itt folyik tavasz óta, az annyira abszurd, hogy már a blogolás is belém szorul (ami persze nem hátrány, mióta Szalai "Benne vagyok az alkotmányba'" Annamária feni rám a fogát. Egyre-másra hallani urban legendeket meghasonlott "vérfideszes" ismerősökről, már a bekussoltatott AB óta, de engem nem elsősorban ez a vonulat fogott meg. 

Olvastam már mindenfélét a fideszről (nyugi, mindjárt a lényegre térek), egyesek tudatos stratégiát sejtenek az elmúlt fél évben (ezt még a forintbedöntős idióták esetében se hiszem el), mások kapkodással vádolják őket, ki-ki vérmérséklettől és pártállástól függően. Óvodás korú gyerekem van, ami roppant hasznos (legalább is nagyon jól modellezi) a kormány viselkedésének megítélésében. Aki látott már huzamosabb időn keresztül ilyen korú gyereket, az nagyjából ismeri a sémát: valamiért kiböknek egy nyilvánvaló hülyeséget, amihez aztán tíz körömmel ragaszkodnak. Ha rámutatsz egy gyenge pontra, akkor szemrebbenés nélkül, teljes meggyőződéssel kamuzzák a következő verziót, a lényeg, hogy nekik legyen igazuk. Szerintem a kormány pont ezt csinálja. Maszlaggal eteti a népet (pógár, zember, proletár), majd rezzenéstelen arccal, levegővétel nélkül vált a következő baromságra. Közben persze tökéletes ívben szarik mindenre és mindenkire. 

Na, elfogy a körözöttes kenyér, abba kell fejezni a postolást, így megosztom a mai élményemet, ami erre a felhorgadásra sarkallt. Hallom a rádióban, hogy VV Orbán, a modern hazafi a fészbúkon okítja a népet, válaszol a zemberek kérdéseire. Azta. Ma például azt találta válaszolni, hogy a nyugdíjak ellopására a nyugdíjrendszer visszaalakítására csakis a gazdaság borzasztó állapota miatt van szükség. Higgyük el! Sajnos egyből beugrott a Selmeczi "Kifliszenátor" Gabriella vérfagyasztóan ostoba ábrázata, amint teljes hevülettel magyarázza,  hogy ők most megvédik a zemberek nyugdíját, mert az ordas spekuláns mocskos kapitalista cionista gyurkapista magánnyugdíjpénztárak különben teljesen ellopnák. 

Szóval a kérdésem, immáron röviden: he, miapicsa?

5 komment

Címkék: politika orbán idióta nyugdíj azbeszt abszurdisztán selmeczi

A bejegyzés trackback címe:

https://azbeszt.blog.hu/api/trackback/id/tr322514009

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2010.12.13. 22:50:45

ezt mi nem érthetjük.
pl a jelenlegi nyugdíjasoknak magyarázza, miért kell államosítani a magánnyugdíjat. aki már nyugdíjas, azt ez hol érdekli? van neki magánnyugdíja? nincs. volt neki? nem volt. superman elefánton lovagol, your argument is invalid.
ja, és emeszpés-e vagy?
az mti új főnöke meg azt magyarázza, hogy az új közszolgálatisággal nem fér össze, ha egy alkalmazott ellentmond a szent akaratnak. így, egyenesen. ő még nem volt menedzseriskolában, ott megtanulta volna. vagy csak nem figyelt.

Before · http://azbeszt.blog.hu 2010.12.14. 07:15:51

@bs395: ja, ja, ez úgy egyben az egészre igaz, komolyan mondom, hogy már csak fél füllel hallgatom, túlmegy az elviselhetőség, az épp ésszel felfoghatóság határain. (Például a földön fetrengve röhögtem ismerősökkel, amikor közölték, hogy az ellopott pénz után adózni is fog kelleni, pedig azt úgy szerették volna elkerülni...)
Amikor most jött a hír, hogy a lengyelek csak kibulizták a deficitszámítási módosítást, egyből az jutott eszembe, hogy vajon mi lesz most? Hiszen nyilvánvaló volt, hogy elsőre csak a kozmetikázást akarta a fidesz, aztán, amikor az nem jött össze, egyszerűen zsebre tették a pénzt. Mondom, csak nem fognak visszakozni, ennyi hablaty, meg egy nyugdíjvédelmi miniszteri pina után csak nem tehetik... Erre jön a Zorbán és fejen hugyozza az egész kormányt.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2010.12.14. 08:18:12

@Before:
a selmecit azért rakták oda, hogy legyen kit köpködni, ne a zorbán veszítsen az arcából (mondjuk gabika még rá is játszik rendesen). hasonló a szerepe matolcsynak, a minisztériumban elég egyértelműen szemberöhögik: a külföldi befektetőknek összeállított pamfletbe leírták, hogy a magánnyugdíjjal a kassza 2040-re lett volna nulszaldós, de a visszaállamosítás azért jó, mert nélküle akár 2050-re egyenesbe jöhet. és ezt lepecsételték, és kiment.
meg olyat írnak, hogy mi leszünk közép-európa luxemburgja, pénzügyi szolgáltatóközpont - közbe mnyp dara, ad-hoc különadók, évközben változtatva a pénzügyi szektornak, ilyenek. degeljek meg, ha nem éri meg nekik befektetni.

Before · http://azbeszt.blog.hu 2010.12.14. 08:39:35

@bs395: matolcsyt ne is emlegessük... Szintén a rádióban hallottam valami előadását talán még a nyár végén, és akkor, ott azonnal nyilvánvalóvá vált számomra, hogy ez az ember elmebeteg. Egy fantaszta, minden logikát nélkülöző gyökér, az orbán féle "merjünk nagyot álmodni" ligából. Egyetlen pozitívumot tudtam felfedezni a fasziban, azt, hogy nem a fideszes vezérkartól elvárt orbáni tónusban beszél, hanem a saját hangján. Mondjuk szerintem ez elég kevés egy gazdasági csúcsminiszterséghez...

lyken 2010.12.30. 21:25:30

Nézzek nektek kiadó lakást Szlovákiában? Rátok férne...
süti beállítások módosítása