HTML

azbeszt

Random kiakadásaim...

"Anyu, az úristen megbassza azt a büdös kurva világot, azt bassza meg! Azt! Azbeszt megbaszta, a büdös kurva istenit neki!"
Eredetiben az igazi!

Friss topikok

Linkblog

Koronázási reformpolitika

2008.06.13. 23:40 Before

Magyarország, 2008.
Zúg a traktor, szánt az eke, dübörögnek a reformok.Van koherens kormányprogram is, természetesen.

Elképzeltem magam elé egy jelenetet. Áll a Feri a szoba végében. Kis virágmintás kötény van rajta, haja becsavarózva, erős, eltúlzott sminkjét éppen lemosni készül. Este van, lepihenne, elfáradt az egész napos kormányzásban. Egyszer csak nyílik az ajtó, amin sorra betüremkedik "A Választási vereség", "Az Orbán Viktor", "Az Államadósság", és hasonló rémségek.
Szegény Feri meg hajigál mindent az ajtóhoz, ami csak a keze ügyébe kerül, csattannak a falon a vázák, parfümös üvegek, rázkódik szegény a szörnyű stressztől, miközben minden elhajított tárgyat fejhangú visítás követ, hogy: "nesztek, dögök, reformok, reformok, REFORMOK" (itt a tükör megreped a magas fejhangtól és kis patakban mszp-s nyuggerek szivárognak ki a háta mögül, akikhez szervilis mosolynak tűnő vicsorgással fordul hátra: nem kell félni, nem fog fájni és könnyező arccal kacsintani próbál)...
Dübörögnek a reformok. Lendületben az ország.

Elkúrtad, Feri! Nem, nem elkúrtuk, te csináltad! Nem, nem az őszödi baszoddal, dehogy. Na, az se volt egyszerű, ember nem tenné ki a kalapjára, de legalább lehetőséget adott. Ott volt a kezedben, érted? Még ki is mondtad, azzal az izgága száddal: reform, vagy bukás! Kimondtad, amit senki se mert még politikusként kimondani: hazudtok éjjel és nappal. Mindnyájan. Tiszta lapot nyithattál volna, beboríthattad volna az évtizedes szarkupacokat az országba. Megbuktál volna? Minden valószínűség szerint. De most aztán jól állsz, mi? Nézd meg azt a hülye balfasz Kókát, mi munkába kerül neki, hogy valaki alattad is legyen még a népszerűségi listákon!
Baromi jó beszédet mondtál, komolyan! Le a kalappal. De minek? Ha egyszer semmit az égvilágon be nem tartottál belőle? Most férfi  lehetnél. Bukott férfi ugyan, de férfi, nem pedig egy zsák szar, aki a Viktor hülyeségeinek a morzsáira úgy csap le, mint éhtyúk a takonyra. Tematizálunk, mi? Megint itt a Viktordémon, a megamumus? Már megint a nyuggereket baszkuráljátok a hülye szórólapjaitokkal? Bazmeg, két év van a választásokig! Vagy komolyan gondolod, hogy ha most lemondasz, nyerhettek? Vagy az egyharmad + 1 hely a cél? Vagy a bekerülés a parlamentbe?
Mire jó ez? Miért kell félórás "reformokat" bedobni a köztudatba, mint az a baromállat nyakkendőadó? Miért jó semmit se csinálni és belebukni, amikor belebukhattál volna abba is, hogy csinálsz valamit?
Ejj, Feri, elmész te a picsába!

Ez folyik ma az országban. Viktorra meg közben rájött a csuklás, minden harmadik levegővételre jut egy "a kormánynak lekell mondania; a kormánynak nincs felhatalmazása ... (ide az éppen tematizált aktuálpolitikai kérdés behelyettesíthető); a zemberek előrehozott választást akarnak". Általában hozzáfűz 1-2 joviális baromságot, hiszen Kádártól is állandóan idézgetik az emberek az "A krumplileves legyen krumplileves" szólását, hát neki is kell valami jól idézhető performansz.
Áldott egy demokrácia a miénk, arrogáns idióták adják egymásnak a stafétabotot, ha pedig véletlenül beesik valaki, aki ért bármihez is, azonnal eldobják, mint a forró krumplit.
Gyerekek, lássuk be, belerohadtunk mi ebbe a rendszerváltásba.

Ma már szégyellem bevallani, de egyszer én is szavaztam a fideszre. Igaz, másokkal ellentétben engem valamennyire felment, hogy még 90-ben történt, mert olyan jófej, fiatalok voltak, akik "biztos nem fognak sok szavazatot kapni, hát támogatom őket kicsit".
Aztán kimondottan fidesz-rajongó lettem, már amennyire lehet rajongatni egy pártért, de amit a pöffeszkedő, lekezelő, kérlelhetetlen zúzással nyomuló mdf, meg a frissen elharapódzó mélykereszténység nevetséges megnyilvánulásai ellen oda-odamondogattak, az nagyon tetszett. Persze akkoriban a vityán még nagyon másfajta köpeny volt, igazi pragmatikus, szabadelvű, a tekintélyt nem, a teljesítményt viszont tisztelő embernek tűnt.
93-ban alig vártam a választásokat, a fidesz hihetetlen jól állt a közvéleménykutatásokban. Aztán szinte egyik napról a másikra megnyekkent a dolog, kiderült a mdf-fel közös székház-elsíbolási ügy, orbán gőzerővel kezdett benyomulni antall, illetve az addigra nevetségessé degradálódott mdf helyére. Mindennek meg is lett az ára nem csak én nem szavaztam rájuk soha többé, de 94-ben szánalmas eredménnyel jutottak be a parlamentbe, az alig egy évvel azelőtti népszerűségüknek a töredét tudták hozni. Viktor persze baromira nem értette, hogy ennek az oka nem más, mint hogy a pontenciális szavazói szemében megszűnt embernek lenni, igazi hazug politikussá vált, mondhatnánk, felnőtt a szerepéhez. Megcsinálta hát az "új jobboldalt", ami kicsit balosra sikerült, de hát "amekkora buli volt, fiacskám, örülj, hogy nem bernáthegyi lettél!".
98 elég drámai volt, valójában nem is Orbán nyerte a választásokat, hanem Horn vesztette el neki a balfaszságaival, bár az így is neccesen lett meg, ugyebár. (Érdekes, hogy 98-ban az mszp több, mint százezerrel több szavazatot kapott, mint a fidesz, de a választási rendszer sajátosságai miatt mégis a fidesz-fkgp nyert. Ugyanez volt a helyzet - csak kisebb különbséggel és fordított szereplőgárdával - 2002-ben is, ami utána a négy évig tartó folyamatos választási csalásozáshoz, illegimizáláshoz vezetett a nép nagyszerű vezérének hívószavára.)
Gusztustalan négy év következett, Viktorka végre kezébe kapta a kormányrudat, ki is mutatta a foga fehérjét azonnal. Nem is akarom felhánytorgatni a számtalan lopós-csalós dolgaikat, főleg mert ebben még mindig csak kisinasaik lehettek az utánuk következő mszp-nek és az szdsz-nek, de amit a közéletbe bevittek, az ugyanaz a lenéző, lekezelő, "polgári" lehengerlés volt, amitől volt szerencsém okádni már a kilencvenes évek elején is az mdf részéről. Csak éppen ezek még keményebben csinálták, egész pályás letámadás, ugyebár.
Na, 2002-ben (nagy nehezen) de sikerült feltenni a szájkosarat a hörgő főpolgárra és kifeszegetni a kezéből a az aranyalmát, meg a karmesteri pálcát, visszatenni a ketrecébe, amit azóta is folyamatosan és hangosan ráz, nehogy bárkinek is jó legyen ebben az országban, ha már egyszer nem ő a főnök. A 2002-es választások első fordulója hozta magával az ország legalávalóbb, legszégyenletesebb beszédét, ami egyszer és mindenkorra szétvágta az országot "magunkfajtákra" és "magukfajtákra", családokat, barátságokat tett tönkre kényére-kedvére. Innentől datálódik, hogy Orbán Viktor számomra a lehető legótvarabb, az emberi nem legalja. Hiába jöttek a még nála is hányingerkeltőbb tanítványai sorra, az ősrothadás belőle ered, ő eresztette ki a szellemet a palackból. SOHA, semmilyen körülmények között nem szavaznék rá, hiába nevetséges és szar az egész mszp-kormányzás, hiába is kéne elküldeni őket a picsába, nincs helyettük kit jószívvel odatenni, mert a Viktor az maga lesz a rémálom.

Hát, Feri, ezért bizony a jó kurva anyádat. Nem azért, mert elkúrtad, ráadásul kétszer is. Hanem azért, mert visszasegítetted a trónra az alcsúti faszparasztot. Remélem büszke vagy magadra, megérdemelnéd, hogy személyesen kelljen a koronát ráhúznod a hülye fejére...

15 komment

Címkék: kampány választás orbán gyurcsány program reform korona

A bejegyzés trackback címe:

https://azbeszt.blog.hu/api/trackback/id/tr31519319

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vierre_ 2008.06.14. 00:57:02

egészségedre és énkérekelnézésd de ezen igazán jót röhögtem :)))))))))))))))) a véleményem sejted, nem ragozom, remélem az állibsikamuszarból most lesz valami jobb hogy legyen kedvem majd elmenni választani amikor kell, hapedig nem rázzák meg magukat, akkor faszomsetudja, talán csinálok egy pártot ;DDDDDDDDDD

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2008.06.14. 05:46:54

most meg pártot akarnak csinálni...

Before · http://azbeszt.blog.hu 2008.06.14. 08:46:41

Én nem megyek többé szavazni, egyrészt azért, mert képtelenség választani ebből a nagyszerű kínálatból, másrészt nem vagyok hajlandó legitimizációs bázisként szolgálni a pofátlan tolvajkodásnak és a lenéző, leereszkedő politikai arroganciának.
Persze fizikailag el fogok menni, de csupán a népszavazáskor elkezdett PE-performanszomat kívánom folytatni.

A Fodor nekem is szimpatikus, annak ellenére, hogy politikus és így ötven felé horrorisztikusan kezd szétesni a feje. Ha valakiről el tudom képzelni a hiteles liberalizmust, akkor ő az. Ez persze nem változtat ma már a szavazásról alkotott álláspontomon...

nadivereb 2008.06.15. 18:36:10

Szerintem a 2010-es (?) választásokon jelentős esélye lehet a független, úgymond "helyi" jelölteknek. Elég sokan vannak úgy ebben az országban, mint te: nincs az az Isten, hogy az Orbánra szavazzak, de a Gyurcsányra se, az fix, és vica versa. Ha ilyenkor megjelenne egy olyan erő, aki képes lenne értelmes, megvalósítható, ugyanakkor nem cukorkadobálásra épülő programot állítani, komoly esélye lenne a győzelemre. És most nem a "középosztály, középosztály, örökösödésiadó" MDF-re vagy a már távolról sem liberális SZDSZ-re gondolok. Éljenek a kis jelöltek!
Lehet, sőt valószínű, hogy ez csak ábránd, hiszen így is, úgy is a Fidesz fog nyerni az "Az a program, hogy a másik programja rossz!"-retorikájával, de álmodozni szabad...

Before · http://azbeszt.blog.hu 2008.06.15. 21:35:40

Abszolút másképp látom, szerintem egyre kevesebb az esélye bárkinek, aki nem mainstream politikus, valamelyik böhömmel a háta mögött.

Vierre_ 2008.06.15. 22:19:32

Szerintem az mutatna egy kicsit nagyobb esélyt, ha előjönne egy olyan politikus, aki ménsztrím de bevállalós, humoros és nincs baja a közszerepléssel és valahol középen akarna elhelyezkedni.
Anno ha a centrum csak a Kupa lett volna, lehet hogy gáz, de nekem spec nem lett volna bajom vele, csak a z a sok nyomi kisgazda meg kereszténydemo mögötte rontott nem kicsit a képen.
Én képtelen vagyok az egy kicsit is kirekesztő pártra szavazni és pontosan ezért nem szavaztam már az SZDSZre sem, mert ők is azok lettek hiába a nagy duma, hiába a nagy libsi álfiling.
És ezért remélem hogy Fodor összekapja magát és a nyomás ellenére kilép a kliséből és villant valami újat, van rá még két éve. :)

bunny.hu · http://www.divecenter.hu 2008.06.20. 23:47:42

Hűbaszki. Kétszer néztem meg a blog címét, nem-e véletlen én írtam-e. De nem. Szívemből szóltál, szóról szóra így érzek én is. Itt volt a lehetőség a Fecó kezében, hogy ha már nem fog nyerni -ami egyértelmű- legalább a történelem számára legyen valaki, akire lehet mutogatni 10-15-20 év múlva, hogy na Ő volt a POLITIKUS aki bevállalta hogy bebukja a népszerűséget, de kihúzta az országot hosszútávon a szarból. Kb ez volt az utolsó esélyünk, innentől egyenes az út az udvari pottyantó legaljára. Mert az ország lakossága hülye, ezért kellene értelmes politikai elit, amink nincs. Most jön vitya, mert jönni fog és folytatja a lopást amit abbahagyott, csak most tanult a Fletóéktól és mégjobban tesz.
Mi meg akkor tesszük a legjobbat, ha elmegyünk a picsába ebből az országból, mielőtt a fejünkre omlik.

Balt 2008.06.21. 01:18:30

Jaja, köszönjük néktek, kedves magyar testvéreim! :) (Már ha ez nem sértés.) Mert íme a nyílt színvallás, hová vezet a háromkeresztes Orbánfóbia. :((

Before · http://azbeszt.blog.hu 2008.06.21. 06:06:37

Három rövid mondatban egy durva sértegetés, plusz két veretes baromság, ezért igazán megérte bekommentelni.

Vierre_ 2008.06.21. 17:52:42

Balt még annyit, ha nekem Orbán fóbiám van, had ne érezzem már magam szarul, én spec nem gyártok rá ideológiákat, én nem nyomok rá ostoba, logikátlan faszságokat, én csupán csak egy faszkalapnak tarom. És ellenszenves is. Nah most nálam az ha valaki faszkalap és ellenszenves, az annyit jelent hogy kerülöm oszt pont. Ellenben őt nem tudom, mert néha bele -bele vagyok kénytelen futni a médiában, így hát inkább elkapcsolom, ugye ez a fóbia.
CSerébe nem nyomok zsigerből tüzelve nyolc lövés tömény faszság-ezüstgolyót a zsidókra, melegekre és romákra.

Csak és csupán utálom a csókát. :))))

brlv24 2008.06.24. 21:41:23

Csak tudnam honnan gyulemlett fel benneketek ekkora feszultseg:) Menjetek egyet futni a Margit-szigetre:)

Persze reszben egyet ertek, hogy sok ember megcsomorlott a politikusok miatt...de tenyleg nagyon megserulhettetek, hogy meg igy 6 ev tavlataban is remegtek egy embertol:D

Az orszag mai allapota egy folyamat resze, amiben mindket oldalnak szerepe volt. Persze ketsegtelenul a nagyob szelet az elmult 6 ev, idotartamban illetve elszalasztott lehetosegekben is, fuggetlenul attol hogy ki van hatalmon.

4 ev orban most jobb lenne, mint ismet 2 ev semmitteves. Amugy is, ha reformot akartok, miert is nem tetszik a legujjabb zOrban beszed?

brlv24 2008.06.24. 21:48:34

Egyebkent senki sem szolna egy szot sem, ha valaki rendes gazdasagolitikat csinalna es nem csak a frocsoges menne...mer sokan (koztuk en is) mar nem figyelnek az aktualpolitikai szarhanyasra.

Legyen tiszta strategia, osszeszedettseg, cel, akarat. Ne, ez mind hianyzik...

Vierre_ 2008.06.24. 22:15:23

én nem remegek. Csak utálom. Evvan. :)))) Nincs bennem feszkó sem, laza vagyok mint a rigalánc. Csak azt a csókát ne kéne látnom néha napján. Ez csöppet sem jelenti azt hogy Gyurcsi a haverom. Mert nem. Sőt. Ellenben Orbi sem. Látott már ilyet a világ sztem. :))

Before · http://azbeszt.blog.hu 2008.06.24. 22:42:36

Remeg a hóhér. Egyszerűen csak rühellem, végletekig opportunista fasz. Sajnos annak elég jó...
De elég érdekes ez a "számonkérés" különösen annak fényében, hogy mi ment itt, amikor a Megyó lett a miniszterelnök, vagy amikor a Gyurcsány, mindenféle megtapasztalás és valós benyomás nélkül hörgött nagy csomó ember, hogy nekik _ezek_ nem a miniszterelnökeik. És olyan komoly érveket hoztak fel, hogy a megyó milyen szarul beszél már...
Ehhez képest én a fent vázoltakon túl is legalább fél órát tudnám sorolni a konkrét problémáimat a vezérrel, anélkül, hogy az ismétlés vétkébe zuhannék.

Vierre_ 2008.06.24. 22:48:44

És akkor még a hangmágiát elő sem vetted ;)))) *iróna, persze nem, de, nem, de :DDDD*
süti beállítások módosítása