HTML

azbeszt

Random kiakadásaim...

"Anyu, az úristen megbassza azt a büdös kurva világot, azt bassza meg! Azt! Azbeszt megbaszta, a büdös kurva istenit neki!"
Eredetiben az igazi!

Friss topikok

Linkblog

Olajgate 2008, avagy szőkített-e az olajvásárló

2008.10.12. 12:14 Before

Szerencsés világban élünk, nem is telik el egy nap sem, amikor ne néznének minket hülyének. Politikusok, bankárok, kereskedők, szomszédok, szolgáltatók, de gyakran még otthon se kell nélkülöznünk.
Nemrég például az étolaj ára alá pakolt valaki rakétahajtóműveket, fel is száguldozott a duplájára pár hónapon belül. Így kell ezt, nem ám kímélni a népet, ha jön valami jó indok, adjunk neki. Miközben szakértők sem igazán értik, mire fel emelkedtek az élelmiszerárak egy éven belül 20-30 százaléknyit, a biodízelnek közel-távol nyoma sincs, az egyszerű háztartási étolajért kétszer annyit kell fizetni, mint egy évvel ezelőtt. Ráadásul azóta elszállt a rózsaszín köd a biodízel-délibábról, a befektetők sorra szállnak ki belőle, az árak meg csak nem akarnak visszaállni. Miért is akarnának, ha egyszer így is megveszik?
Persze, most olcsóbb, hiszen csak 499 a gagyi, a megszokott márkákért viszont továbbra is ötszáz fölött kell kifizetni. Jó, persze, ezt mindenki tudja, nem is hőzöngenék, ha nem lenne annyira arcátlan az egész. Megint a szokásos aljas kereskedői fogás: sugalmazd, hogy egy adott kiszerelés olcsóbb és add drágábban. A minap a madaras teszkóba evett a fene és eszembe jutott, hogy nincs olaj, pedig kéne. A polcon négy féle kiszerelésben kapható a Vénusz étolaj, 1, 2, 3 és 5 literes. A kétliteres került 931 Ft-ba, a háromliteres meg 1610-be. Persze az egész polc úgy volt pakolva, hogy az új "szupergazdaságos" kiszerelés tűnjön szembe, kár, hogy literenként majdnem egy százassal többe kerül, mint a kétliteres. (Az ötliteres ára reális volt.)
Ma a helyi CBA-ban kaptam meg a végső lökést, ahol a kétliteres 999, az ötliteres 2799 Ft-ba került, megintcsak jóval drágábban adva a nagy kiszerelést. Hogy ez a gyártó mocsoksága, vagy a kereskedők szórakoznak, persze nem tudhatom, de érdekes, hogy például a G-Roby webáruházban is igen érdekesek az árak: az 1 literes 529, a 3 literes 633 (LOL! 1899 Ft!), az 5 literes pedig 599 Ft-ba kerül literenként.

Kedves olajszőke vásárlók, mosolyogjunk elégedetten, ma is hülyének néztek minket!

4 komment

Címkék: vénusz azbeszt kereskedelem átverés fogyasztóvédelem étolaj

A bejegyzés trackback címe:

https://azbeszt.blog.hu/api/trackback/id/tr70709653

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2008.10.12. 12:51:05

ez ilyen, ez nem köszön :-)
a poén az, hogy szabály van arról, hogy ki kell írni az egységnyi árat (per liter, per kiló, ilyenek), mégis viszik a drágábbat.
pedig csak olvasni kéne.

Before · http://azbeszt.blog.hu 2008.10.12. 13:02:09

Jaja, az ember legalább két dolgot kénytelen minden egyes terméknél megvizsgálni, már amennyiben ismeri az adott terméket: egységár és szavatosság. Ha nem ismeri a terméket, akkor persze még jóval több mindent, lásd ugye a "nyomokban mogyorót tartalmazhat" mogyorókrémet, a 0.5% juharszirupot tartalmazó juharszirupot, stb.

#szasa# 2008.10.18. 18:25:04

Abban a szerencsés helyzetben vagyok - remélem így is marad sokáig -, hogy az étolajat nem kell vennem, ingyé kapom. Így egy kicsit megdöbbentett, amikor azt vettem észre, hogy pár hónap alatt 500 fölött volt a vénusz.
Ezek után kérdezem; hogyan táplálkozzunk egészségesen, ha ilyen élelmiszerárak vannak?

Before · http://azbeszt.blog.hu 2008.10.18. 18:36:18

Nehezen, főleg mivel az elviselhetőre ízesített ipari hulladék ára jár az átlagember számára megfizethető környéken, bár ez sem teljesen igaz. Lassan már azok is rohadt drágák. Az olaj ára pedig szerintem mesterségesen került ilyen magasra, gondolom van a háttérben némi karteltevékenység is...
süti beállítások módosítása