HTML

azbeszt

Random kiakadásaim...

"Anyu, az úristen megbassza azt a büdös kurva világot, azt bassza meg! Azt! Azbeszt megbaszta, a büdös kurva istenit neki!"
Eredetiben az igazi!

Friss topikok

Linkblog

Hisziapiszi

2008.07.02. 23:51 Before

Mi Charles-ünk, ki lebomlottál a földben,
idézzék nevedet tudományos szakfolyóiratok;
jöjjön el az öröklődés;
legyen meg a te törzsfejlődésed,
amint a természetes szelekció, úgy az evolúció is.
Mindennapi véletlen génmutációnkat add meg nékünk ma;
és hulljon el a férgese,
miképpen elhullunk mi is,
ha szarok a génjeink;
és ne vigyél minket a genetikai degradációba,
de add meg nékünk a biodiverzitást!
Á, nem!

Hangzatos, ámde annál ostobább kérdés mered az index látogatóinak az arcába, rögtön a vezető cikk alatt: Hisz ön az evolúcióban?
A címre kattintva egyből egy csinos kis szavazást láthatunk, roppant korlátozott választási lehetőségekkel. Lehet hinni. Mindegy, miben, de kizárólag hit jellegű hozzáállásról tehet tanubizonyságot, aki szavazni szeretne. Hinni lehet isten létezésében, hinni lehet az emberi nem alapvető jóságában, értékeiben, hinni lehet még akár a földönkívüliekben is. De a tudományban nem lehet hinni. A tudomány téziseit el lehet fogadni, lehet vitatni, továbbgondolni, bármit, de hinni nem. Nem esti meséről van szó, ahol a farkas megeszi Piroskát, a tudomány ellentmond a hitnek, megveti azt, lenézi és kizárja köreiből.

Darwinnak szép hosszú élete volt. Köszönhette ezt annak, hogy nem pár száz évvel korábban született, akkor ugyanis minden további nélkül együtt éghetett volna Giordano Brunoval és sorstársaival. A fogatlan vén sakál persze megpróbált mindent, hogy a szerintük isten- és vallásgyalázásban jeleskedő tudóst ellehetetlenítse, de a kor magas műveltségű, nyitott gondolkodású társadalma már sokkal nagyobb rúgásokat volt képes bevinni neki. A nevetségessé tételtől a konkrét gyalázkodó fenyegetésig minden lehetséges eszközt bevetettek, hogy Darwint - és elméletét - lejárassák.
Bigott - praktikusan gyengeelméjű - emberek a mai napig is léteznek, sose lanyhuló erővel támadják újra és újra az evolúciót, mint az egyik első számú közellenséget, illetve magát a tudományt.

Behind this breakdown of morals is what I believe to be one of the most powerful messages of our time: Evolution.

Science disproves evolution. eevolution is a fairy tail(and a lame one)
the story of Genesis has hard scientifical evidence.

evolution is a recruiting tool for commies, atheists etc.
they've worked so hard to make it something people accept by faith
but now the Christians are waking up and smelling the lie.

Ez a legutolsó a kedvencem, ugyanis erről szól a post. A tudomány, a tudományos elméletek tudatos degradálásáról, amivel kiforgatják és (még általuk is lenézett) hitté próbálják tenni az egyes téziseket, idiótaként röhögcsélnek a logikán ("Don't use logic, only use the scripture!"), és közben a jogaikat követelik a szigorúan nem vallásos oktatásban.
Természetesen ez a szélsőség. A valóban teljesen fanatikus idióták légiója, ami ugyanúgy megtalálható a tudomány területén is, hiszen emberek vagyunk, mindenhova jut egységnyi adag vadbarom. A tudósok közé is, bőven, akik vakon állítanak bármit, dogmatikus "igazságaik" alapján és szemrebbenés nélkül hamisítanak is, ha kell.
De az igazi tudomány más, mindig ott a kétség, a tévedés jogának és lehetőségének fenntartása. Darwin is ilyen tudós volt, éveket szenvedett azon, hogy tudna kiállni az elméleteivel a világ elé. Hogy tudna megfelelő módon rámutatni az elmélet mögött meghúzódó végtelen egyszerűséggel és logikával. Biztosan nem azt várta, hogy higyjünk benne.
Hanem, hogy gondolkozzunk, mérlegeljünk.
NEM HISZEK AZ EVOLÚCIÓBAN!

10 komment

Címkék: dizájn tudomány evolúció vallás teremtés darwin hülye tudás hit azbeszt tervezés intelligens relativizálás

A bejegyzés trackback címe:

https://azbeszt.blog.hu/api/trackback/id/tr16550459

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2008.07.03. 00:46:23

a zelóta az zelóta, csak a reverenda színe változik.
darwinnak nem annyira aggályai, mind inkább egy házsártos és bigott keresztény felesége volt. amint meghalt az asszony, jött a könyv.

Before · http://azbeszt.blog.hu 2008.07.03. 05:34:04

Tiszta kőműves kelemen... :D

Translator +X+ · http://www.szabadzona.hu 2008.07.03. 11:23:53

Emma Darwin (née Wedgwood, 2 May 1808–7 October 1896)
On the Origin of Species (published 1859)

És ezt így hogy?

nadivereb 2008.07.03. 14:12:10

Én csakazértis a Részeg Repülő Spagettiszörnyben hiszek.

Vierre_ 2008.07.03. 14:35:17

én meg az Űrodüsszeia 2001-ben :)))))

Before · http://azbeszt.blog.hu 2008.07.03. 16:25:31

Pedig az már bizonyítottan megbukott! Lúzer! :D

Before · http://azbeszt.blog.hu 2008.07.03. 23:36:27

Igen. :)
Valami egyszerűbb "hiszek egy" jellegű dumának indult első felindulásból, aztán ihletett lettem és kicsit rádolgoztam a dologra. :))

Gecymaci (törölt) 2008.07.09. 14:07:20

Már megint egy meggyőződéses ateista.

Szeretem az ilyeneket.

Jól lehet őket oltani:)
süti beállítások módosítása