HTML

azbeszt

Random kiakadásaim...

"Anyu, az úristen megbassza azt a büdös kurva világot, azt bassza meg! Azt! Azbeszt megbaszta, a büdös kurva istenit neki!"
Eredetiben az igazi!

Friss topikok

Linkblog

Hogyan lincsel a modern ember?

2010.05.11. 06:58 Before

Breaking news:
Stohl András fóti lakos kukása ma délben sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a továbbiakban nem hajlandó a megbukott színész-műsorvezető kommunális hulladékát elszállítani. A sajtótájékoztatón megjelent Gizi néni, a Stohl András lakhelyéhez legközelebb eső kisbolt eladója, aki a sajtó képviselői előtt drága édesanyja emlékére megesküdött, hogy "az a csúnya fiatalember" tőle többé nem kap friss péksüteményt. Újságírói kérdésre úgy nyilatkozott, hogy bizonyos körülmények között hajlandó Stohl számára kiszáradt kiflit és lejárt szavatosságú tejet értékesíteni.

Stohl egy fasz. Nem csupán saját nagyszerűségétől, de jelentős mennyiségű alkohol igénybevételével megrészegülve letarolt két szembejövő kocsit, súlyos sérüléseket okozva. Nyugodtan kimondhatjuk: nem rajta és nem túl sokon múlott, hogy nem halt meg senki a balesetben. Az első híradások szerint ráadásul cserben is hagyta az áldozatokat (ami egyébként inkább segítségadás nélküli továbbhajtás lehetett volna, ha igaz), de hamar kiderült, szó sincs ilyesmiről, Stohl a helyszínen bevárta a mentőket és csak utána húzott haza.

Oké, rusnya eset, megérdemel komoly büntetést, mint minden ember, aki bepiálva volán mögé ül. Az, hogy utána pánikban rá próbálta kenni a barátnőjére, vagy, hogy lelépett, mielőtt a rendőrök kiértek volna, szintén nem szép dolog, de ilyen helyzetben az ember még józanul se nagyon tud reálisan mérlegelni, hát még, ha már eleve volt nyomás benne. Ezek - ha beigazolódnak - szépen rendre súlyosbító körülményként fognak szerepelni a tárgyalásán, remélhetőleg annak rendje és módja szerint. Mivel (ha jól tudom) nem az első esete, remélem elveszik a jogosítványát, úgy nagyjából örökre.

Viszont az a hisztériakeltés, ami a témában folyik, az több, mint szánalmas. A netes társadalom hörgő kutyaként vetette rá magát, valami zsigeri elégtétel-szomjúságtól gyötörve, akasztást, életfogytiglant és egyéb kedves dolgokat kívánva. Mit kívánva, követelve. Lassan már kellemetlen lesz annak a munkahelyének, ahonnan még nem rúgták ki látványos és hangzatos körülmények között. Vesszen Buci, vesszen Buci, hörög a nép, hörög a média, hörög a színházigazgató, a sarki hentes és az újságkihordó. Lehet-e annál szánalmasabb lépés, mint az, amit az éppen futó sorozatának a döntéshozói tettek: hipp-hopp közölték, hogy lecserélik a szerepében. Sőt, már keresik is az utódját. Legalább írnák ki. Lenne rá pár ideillő fordulat. De nem, a karakter "jó lesz még valamire", de buci képe többé ne legyen a képernyőkön, mert megáll a Föld is forogni.

Holnap talán a vizesek is jönnek, és elzárják nála a vizet, a kábeltévés kihúzza a kábelt, az elmű leragasztja a főkapcsolót a villanyórán. Helyes, így kell, tapossuk, amíg lehet, amig még megjelenik a médiában, így ha más nem is, a lábunk nyoma legalább ott fog virítani a képernyőkön. Az eCsőcselék elégedetten dől hátra, jó mulatság, férfimunka volt, íme, igazságot szolgáltat a nép.

8 komment

Címkék: média baleset azbeszt stohl andrás

A bejegyzés trackback címe:

https://azbeszt.blog.hu/api/trackback/id/tr271991560

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jacint70 · http://jacint.blog.hu 2010.05.12. 07:37:27

Hm... Most igazából nem tudom eldönteni, hogy sajnálod-e a "művész urat" vagy csak a jelenséget ostorozod...
Szerintem Buccantó azért, ami tett, nagyjából ezeket érdemli. Csak lássa a sok paraszt, hogy nem biztos, hogy mindent lehet... Ilyen következmények is lehetnek...
Mondjuk a másik fele is igaz, hogy akik nyomatják a "hűhát", nem a "közrend és közerkölcs" miatt teszik, hanem csak csinálják a "médiafesztivált"...

Before · http://azbeszt.blog.hu 2010.05.12. 11:46:34

@jacint70: nem érdemel több büntetést, mint bárki más, aki ilyet tesz. Ültessék le, fizessen, szívjon, de a folyamatos pörgés a médiában, a fórumokon, az "akasszukfel" és a rohadjon meg éhen jellegű indítványok szánalmasak szerintem. Most menő lett elhatárolódni tőle és ezzel boldog boldogtalan villogni próbál, ez az, ami bassza a csőrömet a történetben.

varnyat 2010.05.14. 02:47:01

Nem tudom, feltűnt-e neked, hogy ez itt egy észak-balkáni banánköztársaság. Az elmúlt húsz évben a nagy szabadság arra volt jó, hogy mindenki azt higgye, hogy tehet amit akar. Bármit! A sok kisbírónak, lincselőnek nyilván eszébe sem jut, hogy ez az ember is csak egy áldozat. Egy függő, aki nem tudja feldolgozni a sok sikert, terhet és ezzel járó életformát. A sok gagyi mellett legalább annyi értéket is hozott létre. Színház/film/szinkron.
Az igazságszolgáltatást pedig azért tartjuk fenn, hogy minden körülményt mérlegelve, kiszabja rá a megfelelő büntetést. A sok fontoskodó aki előre kirúgta, elítélte, meg gondolkodjon el ezen.
Ez a „mások felett ítélkezés” nagyon megy nálunk!
Vajon hányan kérdezték meg, hogy segíthetnek-e neki valamit? Hogy visszatérhessen abból a hajszolt, sehova sem vezető életformából! Hogy soha többé ne veszélyeztessen senkit és csinálja azt, amihez ért. Ajándékozzon meg minket minél több emlékezetes alakítással...

Before · http://azbeszt.blog.hu 2010.05.14. 07:53:43

@varnyat: erre viszont azt tudom mondani, hogy aki nem bírja az ezzel járó stresszt és terhelést, az ne menjen "sztárnak". A legkisebb empátiával sem bírok az önmaguktól megittasult, önmaguknak mindent megengedő senkik irányába, legyenek azok politikusok, színészek, művészek, tévébemondók.

Baley 2010.05.14. 13:56:13

@varnyat: "Vajon hányan kérdezték meg, hogy segíthetnek-e neki valamit? Hogy visszatérhessen abból a hajszolt, sehova sem vezető életformából! Hogy soha többé ne veszélyeztessen senkit és csinálja azt, amihez ért."
Konzekvensen utálom 2003 óta. Most nagyjából undorodva nézem, ahogy a média az eddigi kadvencpincsijét leköpködi és első számú közellenségnek állítja be.
A most történtekhez:
- örülök, hogy nem halt bele senki az egójába.
- remélem örökös jogsieltiltást kap.
- remélem legalább 5 évre sittre vágják.
- remélem h. peti majd hordja neki terepjáróval a vazelint a kóterba.
- remélem, hogy a büdös életben nem hallok róla többet

jacint70 · http://jacint.blog.hu 2010.05.14. 14:49:49

@varnyat: El vagy te tévedve egy csöppet...
Miért kéne rajta segíteni?
Azért mert nem bírja a stresszt és piál? Lehet... De ha ezek után autóba ül, és nem rajta múlik, hogy nem öl embert, ráadásul nem először, akkor talán ne kelljen már őt sajnálni...

nadivereb 2010.05.14. 20:00:45

@varnyat: Bebaszva és bekokózva közúti balesetet okozott, aztán meg rá akarta kenni a nejére (vagy nem). Teljesen mindegy, hogy Stohl András, Kiss Béla vagy Teknővájó Miranda a neve neki, ezért nem bűnbocsánat és segítség jár, hanem jogsielvétel és ésszerű büntetés (nem vagyok jogász, nem tudom, mennyi az), bocsánat majd akkor, ha azt letöltötte. Ennyi. Az meg, hogy kirúgják-e, a főnökei kompetenciájába tartozik.

varnyat 2010.05.14. 23:50:17

Eszem ágában sincs az embert felmenteni semmilyen szempontból. Mindössze arra utaltam, hogy a büntetést majd az igazságszolgáltatás kell kiszabja és nem más!
Egyetértek azzal amit Before találóan leírt erről a „ könyörgöm akasszuk fel!” jelenségről.
Nyilván mindenkinek szíve joga megvetni, utálni, de ez a gyűlölethullám már ijesztő…
Ijesztő, mert amíg ezt a szerencsétlen faszt lassan lámpavasra húzzák, addig a társadalomnak ennél nagyságrendekkel nagyobb kárt okozó emberek/csoportok tevékenysége bocsánatos bűn.
Mit sugall ez? Legyél álszerény, húzd meg magad, s akkor azt tehetsz amit akarsz.
Ettől függetlenül szenvedélybeteg és a büntetésen kívül orvosi kezelésre szorul.
süti beállítások módosítása