HTML

azbeszt

Random kiakadásaim...

"Anyu, az úristen megbassza azt a büdös kurva világot, azt bassza meg! Azt! Azbeszt megbaszta, a büdös kurva istenit neki!"
Eredetiben az igazi!

Friss topikok

Linkblog

Mész innen anyádba?!

2008.06.17. 09:55 Before

Már azon is kiakadtam, amikor drabális beépített-szekrény méretű managerek tartották  markukat a Halászbástyára való feljutásért, de ez már minden hihető és hihetetlen abszurdisztáni csúcsokat megdöntő pofátlanság! Fiatalkorom mélabús andalgásainak fontos  helyszíne ez, szerelmek, izgatott kézfogások, első csókok csattantak itt, meg persze a kamaszkor elmaradhatatlan világmegváltó nagy beszélgetései. Persze túlzok, nem mind pont a Halászbástyán történt, de ha az ember már felmászott a Várba, körbesétálta a várfalat, közben meg-megállva az ágyúknál, nem lehetett kihagyni a Halászbástyát sem, a maga ódon természetességével.
Muszáj volt felmászni rá, büszke hazaszeretettel csodálni a Dunát és a két partján elterülő várost. Kicsit királynak érezni magunkat.
Mostanra a királyságnak vége, leverték a fejünkről a koronát és martalócok zsarolnak ki pénzeket az emberből, pusztán azért, hogy a lábunkat a lépcsőkre tehessük. Persze, kell a francnak így, nem érted, te gyökér? Az andalgásba nem fér ám bele némi útonállóknak odacsúsztatott útvám, ilyenkor bizony szanaszéjjel rebben a romantika, oda a hangulat. Akkor meg minek? Majd a hülye túrista felmegy, körbenéz, gondol valami németeset, vagy japánosat, kattint kettőt a fényképezőjével, megvonja a vállát és szépen tovább áll, a következő tejelési ponthoz. Meg halt a király, éljen az ipar! Meg a turizmus. Éljen mutyiország! 
Persze ez sem elég, most már kocsma is kell. Hogy a pénzért felengedett barom aranyáron vedelhessen valamit, jó pénzért kizárólgosan megváltva a valagának a helyét, ahol én anno annyi jó érzést sugároztam a kövekbe. Alázatosan hajbókol a pincér a kövér túristának (jattoljál, geci!), most ő a király, uralja a terepet. Profi. Akarom mondani Profit. Mindenáron, mindenek felett. Ha már a köveket elhordani nem lehet, hát beépítjük szépen, asztal kell oda, székek, zabáló túristák, a pórnép meg nézheti lentről. Ingyen! Egyelőre...
Néhány javaslatom a témában:
- a Halászbástyát kereszteljük át Zavarosban-Halász Bástányak
- a Parlamentet hasznosítsuk nyilvános wc-ként
- a Margit-sziget és a Balaton legyen újra csak a gazdagoké
- a Hortobágyot hasznosítsuk golfpályaként
- a Dunába minden hídról szabadon bele lehessen pisálni

Így váltjuk hajdan volt méltóságunkat fillérekre. Lassan már a lábszagot is lopni fogják...

7 komment

Címkék: magyar maffia azbeszt vendéglátás lehúzás pofátlan halászbástya

A bejegyzés trackback címe:

https://azbeszt.blog.hu/api/trackback/id/tr90524975

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2008.06.17. 13:19:31

A Dunába szabadon pisálás nem hoz semmit! A Dunát lehessen 10Ft/mp díjért nézni, belepisálás 2000/alkalom.

Before · http://azbeszt.blog.hu 2008.06.17. 13:33:24

Na, látod, vágod te! Ez kell ide, jó kis magyar virtus, meg üzleti szellem! :)

Vierre_ 2008.06.18. 00:12:32

Te öcsém.
Mi a fasz bajod van a túristákkal? Te még sosem voltál túrista?
Csak azért kérdem, mert egy vonalon bezony elmegy az iromány a tömény szapulásukra. Valami eltemetett rossz élmény? Elkapott egy Túrista egy sötét sikátorban? VAgy mi? ;)))))))))))))))))

Értem én amit ki akarsz fejezni és igazad is lenne, ha ez a túrista dolog nem zavarna be, pláne hogy a túrista kövér , hülye és zabál.

ember, a túrista mi is? egy egyed egy másik országból, jó esetben kis hazánkból. Egy valaki aki jön és néz mert szeretné és mert tetszik neki, jó esetben meg szereti.

A rendszert szapuld bátran, de légy hiteles. Mert ha így írsz a túristákról, akkor nem hiszem el neked a buzikról kialakított képedet pedig én pontosan a világszemléleted miatt járok ide. :)))

Before · http://azbeszt.blog.hu 2008.06.18. 08:19:59

Nézd, voltam túrista és azt kell mondjam, hogy a túrista az átalakul, leveti humanoid megjelenési formáját és mindenen áttrappol, hogy a neki kijáró élémnyadagja meglegyen. Természetesen van, aki kultúráltabban adja elő (én is igyekszem), de a többség sajnos még a látszatra sem ad.
Képzeld csak el, hogy a lakásod az ország, hozzád jönnek a túristák. Jön a japán csoport szépen sorba állnak az imádott kanapédnál, ahol te relaxálni, olvasni szoktál, a kis japók meg sorban lefekszenek rá (persze ruhában, cipőben), mereven, mint egy bot, a többi BANZÁJ kiáltással meghajol, majd villognak a vakuk. Utána helyet cserél a következővel és folytatódik a végtelenségig. Közben a német csoport feltúrja a fürdőszobádat, üvöltő hangerővel kidumálják, hogy milyen gagyi a csempéd, megfogdossák a tamponjaidat, közben a kölykeik a halálba szekálják a macskáidat, az amerikaiak kölykeivel mély egyetértésben. Az amcsi szülők közben a hűtődet fosztogatják, beleharapnak a sajtba, belenyalnak a szülinapi tortába, amit délutánra készítettél. Semmi baj velük, csak túristák.
Persze ez így hülyeség, de hát én szeretek ilyen képeket kitalálni. Nincs is bajom a túristákkal, főleg nem azért mert idegenek, sőt szívesen segítek nekik. Egyszer például a hévmegállóban szólított le egy középkorú házaspár, hogy a Váci utcába szeretnének eljutni, hogy kell, illetve hol tudnak jegyet venni, mert az automata nem működik. Az lett a vége, hogy adtam nekik két jegyet, a batyón segítettem nekik napijegyet vásárolni és még a deák térre is elkísértem őket, hogy biztosan megtalálják a Váci utcát.
Az írásban egyébként nem a dagadt túrista a probléma, hanem az azt mindenáron, mindenki fején keresztül lehúzni (kiszolgálni) akaró magyar barom, aki büfét csinál a halászbástyából, meg pénzes kilátót.
Viszont a hangvétel is szándékos, legalább is ide fordult bennem az egész, miután elkezdtem írni. Nem akartam hatszázadszor is azon sírni, hogy jajj a politikusok így-úgy-amúgy, nem akartam törvényeket idézni, önkormányzatot boncolni, hanem az egész valahogy személyessé vált menet közben. Ez a személyesség persze fedítheti a tényeket, legalább is más szemüvegen keresztül láttatja őket, de ez nem baj, ez az én személyes blogom, tehát rendben lévőnek érzem így. A rendszert majd szapulom más postokban. :)

Vierre_ 2008.06.18. 15:11:28

CSillagom.
Nézd máshonnan.
Megfizethető az utazás, felgyorsult, már nem az 1700 as éveket éljük.
Az ember, ha megteheti, vándorol, mert érdekli a más. És érdemes látni és érdemes nézni.
Itt nem megerőszakolásról van szó, és nagyon sok ember, most nem a Rezsőről beszélek a kisbüfében, de akár róla is beszélhetnék, ebből él. Aztán az ebből szerzett pénzt költi el és ebből adózik jó esetben. Ebből neveli a gyerekeit és építi a házát.
És a lákás nagyon nem jó hasonlat. Mert mindenkinek meg van a kis tere ahová haza mehet és lepihenhet. Hanem térről van szó, ahol vannak természeti, kultúrális kincsek, amiket érdemes látni, másnak is.
Hogyan akarod a magyar értékeket megőrizni, miközben nem látja azokat senki? Hogyan akarod "meggyőzni" a világot arról, hogy az itt lévő kincsek egyedül állóak- mint ahogy minden országnak és népnek vannak egyedül álló kincsei?
Ezeket látni kell és ezeket látni jó.
Erre felépül egy ágazat, ami kiszolgálja azokat akik mindezt látni szeretnék.
És szivem, nagy dolog az, hogy látni szeretnék és nagy dolog az, hogy fizetnek azért hogy lássák, érdekli őket és örökre bennük marad, ha másnem az oly annyira "elítélt" kattintgatások által a falra kiakasztva.
Vannak negatívumai a történetnek, de az nem a turisták hibája és nem az ország hibája, hanem a kisvállalkozók hibája akik elhiszik még, hogy ebből lehet nagyot szakítani, pedig az esetek nagy részében nem lehet.
MInőség, Magyarországon későn jutott el hozzánk ez a szó, de tanuljuk.
BAlaton döglődött vagy húsz évig, mire rájöttek arra, hogy a belföldi turizmust, a magyar embert ugyan úgy ki kell szolgálni mint a külföldit, minőséget kell teremteni, programokat és nem csak másfél hónapra.
És a Balaton a belföldi turisták által megint belendülni látszik. Pedig a belföldi turista is turista.
Ha én elmegyek Szegedre, hogy megnézzem, turista vagyok.
Szerintem ezzel nincs semmi baj, aki meg tud belőle élni, megél, aki pedig suttyó, átbaszó bizniszt próbál szakítani, az kipurgálódik.
Ezzel együtt egyet értek azzal, hogy nem kéne minden sarokért markáns belépőket kérni és abból is pénzt csinálni, amiből nem szégyen, szar magyar mentalitás ez még, szépen ki is kopik majd.
Ellenben nagyon sok ingyenes történet van amin örömmel vesz részt a turista akárhonnan is jött, ha pedig nem tetszik hogy a Halász bástyáért pénzt kérnek, gyűjts aláírásokat, érdekképviselj, fordulj a médiához, találsz magad mellé embereket, biztos vagyok benne, ne csak sírj, tegyél ellene. :))))

Before · http://azbeszt.blog.hu 2008.06.18. 15:17:28

Nem vagyok én olyan aktivista, odaláncolós típus, csak jártatom a pofámat. Az még ingyen van. Nagyjából... :)

BZL 2008.06.25. 11:49:33

Nagyon jó poszt, pontosan erről van szó.

Másik ugyanilyen: Citadella környékét (közút) zárta le néhány "vállalkozó" - igaz már régen jártam arra, lehet hogy már visszafoglaltuk a területet.
süti beállítások módosítása