HTML

azbeszt

Random kiakadásaim...

"Anyu, az úristen megbassza azt a büdös kurva világot, azt bassza meg! Azt! Azbeszt megbaszta, a büdös kurva istenit neki!"
Eredetiben az igazi!

Friss topikok

Linkblog

Halálbüntetést, a büntethetőségi korhatár leszállítását!*

2008.06.20. 08:55 Before

 
Javító-nevelő intézetben letöltendő öt évre ítélt emberölés miatt három kiskorút egy spanyol bíróság. Ugyanis a tinédzserek a dél-spanyolországi Lucenában felgyújtották egy férfi házát, és a haláláról mobiltelefonnal felvételt készített.

A córdobai bírák a vádlottakra, akik tettük elkövetésekor, 2007 októberében 15, illetve 16 évesek voltak, plusztételként büntetésük letöltése után két év próbaidőt is kiszabott.

A tárgyaláson három fiatal azt mondta, hogy csak meg akarta tréfálni a szegény sorsú férfit, amikor felgyújtották düledező és ajtó nélküli házát. A lángok azonban gyorsan tovaterjedtek.


Elég volt. Nem most, már réges régen. Állítólag valamiféle civilizált társadalom vagyunk, aminek az egyik mércéje, hogy nincs halálbüntetés. Tudom, nagyon összetett kérdés a halálbüntetés, sőt, általában ellene vagyok, kizárólag a teljesen egyértelmű és abszolút aljas esetekben tartanám alkalmazhatónak. Persze, ezt is nagyon nehéz mérlegelni, de most nem a halálbüntetésről akarok polemizálni.

Sokkal inkább probléma az a teljesen irreális hozzáállás, amivel az ilyen kiskorú nyomorultakat kezeljük. Ha lett volna blogom, valószínűleg már a tavalyi blaha lujza téri balhé kapcsán is írtam volna a témában, hiszen nevetséges, ráadásul - mint villámgyorsan ki is derült - életveszélyes a jelenlegi törvény, ami hatására egy minden erkölcsi gátlás nélküli agresszív bűnözőt egyszerűen el kell engedni. Mert hogy nincs tisztában a tettei súlyosságával. Hát, nem is lesz. Elhiszem én, hogy nehéz sorsú gyerek, de ha az én fiamat szúrná combon, hogy majdnem elvérzik, akkor nem csak őt kötném fel legszívesebben, de azokat is, akik ezt lehetővé teszik.

Ilyenek ezek a 15-16 éves szemétládák is. Az egy dolog, hogy halálra égetnek egy embert, elevenen, de hogy mindezt szórakozásból teszik és fel is veszik videóra, mint valami jópofa bulit, ez gyakorlatilag számomra kiírja őket az emberi fajból. Öt év nevelőintézet, igazán méltó büntetés, biztos vagyok benne, hogy óriási erkölcsi tartást fog nekik adni, és kiváló, hasznos emberként fognak kikerülni a többi rohadék bűnöző közül. Szívem szerint azt mondanám, kapják ugyanazt büntetésül, amit ők tettek egy másik emberrel.

Állítólag a halálbüntetésnek nincs valós elrettentő ereje. Ez biztosan igaz az olyan felindultságból eredő esetekben, amikor a tettes nem mérlegel az elkövetéskor, de abban is biztos vagyok, hogy az éppen terjedőfélben lévő divaterőszakot visszafoghatná, elég elrettentő lenne azok számára, akik megfontoltan, ráadásul csupán szórakozás céljából kínoznak és ölnek meg embereket.

* A szerző nem tud teljes mértékben azonosulni önmagával, beismeri, hogy elsősorban a döbbenet és a harag beszél belőle.

29 komment

Címkék: gyerekek halálbüntetés felgyújtották kiskorúak

A bejegyzés trackback címe:

https://azbeszt.blog.hu/api/trackback/id/tr81530214

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2008.06.20. 11:58:21

ne idegeskedj. nem a világ lett rosszabb, csak az információáramlás több és gyorsabb.
régen is ugyanígy megtörténtek ezek a dolgok (kamerás mobil mondjuk nem volt), itthon is, csak nem nagyon tudtunk róluk.
a média meg ilyen, igyekszik megütni az ingerküszöböt - az egyik két gyilkos gyújtogató tinédzserrel jön, a másiknak erre kell rákontrázni. nem tájékoztatásról van itt szó, hanem reklámbevételről.
ha tájékoztatásról lenne szó, akkor minden csatornán non-stop menne a parlamenti közvetítés, szüntben gyorskapcsolás brüsszelbe. namost ez aránylag alacsony ingerküszöböt feltételez, egy luficsöcs bármikor lenyomja.

Before · http://azbeszt.blog.hu 2008.06.20. 12:44:53

Ezzel nem teljesen értek egyet. Sok mindenben felelős a média, ezt nem, hogy nem vitatom, de alapnak tekintem - még egyszer írok is róluk egy jó fröcsögőset - de ez itt most egy trend. Nem arról van szó, hogy a hirtelen felszaporodott információáradat ilyen mocskokat is kimos elénk, hanem egyes enbernek látszó tárgyak _MENŐZNEK_ mások kínzásával és meggyilkolásával.

nadivereb 2008.06.20. 15:19:48

A büntethetőségi korhatárt szerintem is le kell szállítani, még ha csak bizonyos bűncselekmények esetén is.
A halálbüntetést pedig még megdöbbenten és haraggal telve SEM lehet kérni. A harag ilyen esetekben a létező legrosszabb tanácsadó.

Before · http://azbeszt.blog.hu 2008.06.20. 15:24:47

Nem akarok belemenni a halálbüntetés-vitába, főleg, hogy nekem sincs teljesen stabil véleményem a témában, de azért kíváncsi lennék, szerinted miért ne lehetne. Az "emberi élet mindenek feletti szentsége" típusú dolgokban nem hiszek...

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2008.06.20. 16:50:32

before:
korábban is menőztek, korábban is öltek, loptak, raboltak a fiatalkorúak.
jobb a nyilvántartás, jobb az információáramlás, magasabb az ingerküszöb. egymást gerjesztő folyamatok.
de tényleg, az ilyen hírekben semmi új sincs, csak az, hogy megkapjuk. mert szenzáció.

xterx 2008.06.20. 18:01:35

Szia, én is majdnem lefordultam a székről, mikor olvastam a hírt.
Viszont tegnap rátaláltam egy szájtra a texasi kivégzettekről. Egy kiskorú elkövető utolsó szó jogán ír beszédét lefordítottam, itt van:
szelidolajfa.blog.hu/2008/06/19/halalsor
Ez megerősített abban, hogy ellenezzem a halálbüntetést.

xterx 2008.06.20. 18:02:40

Egyébként egy nem Texasban kivégzett srác, aki szintén 17 évesen ölt, hasonló dolgokat mondott az utolsó szó jogán.

Before · http://azbeszt.blog.hu 2008.06.20. 19:13:28

Erre csak annyit tudok mondani: BULLSHIT.
Egy beszart szemétláda, aki még képes a rendszert hibáztatni. Persze, borzasztó sok ideje van az embernek a siralomházban agyalni, "mi lett volna ha" scennáriókat felállítani. Érdekes, a legtöbbje hogy megváltozik, megtalálja jézust, meg "a bűnös már nincs itt".
A halálbüntetés nem igazságszolgáltatás. Nem tesz semmit jóvá, nem tanul belőle az elítélt. De nem is ez a dolga, hanem a társadalom végletesen veszélyes szemetének az eltakarítása.

xterx 2008.06.20. 21:48:33

Akkor nincs változás? És pont a kiskorúak számára nincs?

KennyOMG · http://etkt.blog.hu 2008.06.20. 22:03:46

Szerintem olyan nem létezik, hogy bűnbánat. Ami történt megtörtént. Onnantól az egyetlen hátralévő kérdés az, megbocsátanak-e érte. Nem te, saját magadnak, a többiek. Alapvetően kibaszottul mindegy(nek kellene lennie), hogy a bűnelkövető mit gondol, mit csinál, nem rajta múlik.

És ha a többiek nevezetesen a társadalom, ami bemagyarázza magának, hogy "de így meg úgy", csak mert az elkövető kicsi, netán még szépen is pislog, mint a kandúr a srekkettőben, akkor ott valami probléma van.

Before · http://azbeszt.blog.hu 2008.06.20. 22:18:38

Hogy érted, hogy nincs változás? Hogy nem kapnak esélyt?
Megkapták az esélyt, ahogy mindenki megkapja a világon. Akikről én beszélek, azok olyan szinten és módon játszották el ezt az esélyt, hogy tovább egyáltalán nem tartom mérlegelendőnek a helyzetüket. Hatmilliárd ember él a bolygón, hol érdekel engem egy ilyen féreg élete? Bárcsak meg se született volna, szebb hely lenne a világ. Mi az alternatíva? Ott rohad a börtönben 20-30-50 évet? Az kinek jó? És ha megváltozik? Kit érdekel? Ki hiszi el?
Hihető, hogy valaki, aki képes szándékosan lelocsolni egy embert benzinnel, felgyújtani és szórakozásból végigfilmezni a halálát, az valaha emberré tud válni? Főleg, ha kiskorú. Aki már gyerekként ennyire gonosz, vagy éppen üres emberileg, mint például a már említett blaha lujza téri kölyök, aki gondolkodás nélkül leszúr valakit egy párezer forintos szarért, az majd hirtelen magába száll és az árvák megmentőjévé, az öregek gyámolítójává válik? Kit érdekel, hogy 12 éves? Vagy 10? Téged érdekel, ha adott esetben neked kell berohanni a kórházba és ott szenvedni a kivérzett gyereked mellett?

xterx 2008.06.20. 22:52:15

Természetesen igazatok van abban, hogy léteznek olyan szörnyetegek, akiknél semmi pozitív változás nem jöhet szóba. A törésvonal ott van, hogy az ölés tiltását feloldjuk-e súlyos bűntények megtorlálánál, vagy sosem oldhatjuk fel. Én nem voltam még olyan helyzetben, hogy azt érezzem: valaki olyan szörnyűséget követett el, hogy még egy cellában elzárva sem tudom eltűrni ezen a bolygón. Nem is szeretném soha ezt érezni.
A dolog gyökerében az van, hogy mit gondolunk az ölésről, lehet-e bármi, ami feljogosíthat rá. Ez egy elvi kérdés. Én sem akarok most a halábünt. pro/kontra vitába belemenni.

Before · http://azbeszt.blog.hu 2008.06.20. 23:01:05

Mit értünk az ölés tiltása alatt? A tízparancsolat idevágó részét? Vagy valamiféle humanista megfontolású tiltást?
Ezek mit mondanak az önvédelemről, a háborúkról? Szerintem ez egy túlságosan összetett kérdés, semhogy valamiféle dogmatikus kijelentést tehessünk a témában. Az emberi élet önmagától való szentségében egyáltalán nem hiszek.
Mitől humánusabb egy embert 50 évre bezárni egy 2×4 méteres cellába, mint kivégezni?

nadivereb 2008.06.21. 18:45:14

Nekem nem valami magaserkölcsi hablaty miatt van bajom a halálbüntetéssel, ld. még: "Ölni bűn" ill. "Lesüllyedünk hozzájuk" stb. Egyszerűen csak az zavar, hogy visszavonhatatlan, megmásíthatatlan. Időről időre hallani híreket arról, hogy 20 év életfogytiglan stb. után derül ki, hogy mégsem bűnös. ha pedig kinyírtuk 20 éve, akkor már csak annyit lehet mondani, hogy "hupsz, elkúrtuk."
Arról nem is beszélve, hogy a bosszú még mindig nem javít az eredetin. A "szemet szemért" elven szerintem már hál'istennek túlnőtt az emberiség, hiszen attól, hogy beadunk egy méreginjekciót, nem lesz jobb az áldozatnak. És amúgy is, egy magánzárkában rohadni 50 évig, ahogy annak rendje és módja van, szerintem nagyobb büntetés, mint kapni egy injekciót oszt' pápá.

Vierre_ 2008.06.21. 19:16:41

kb nadiverebbel értek egyet.
Nekem kialakult véleményem van, én totálisan ellene vagyok.
Ilyenkor jönnek a bagatell kérdések-
-Mit tennél ha valaki felcsinálná, megkínozná aztán megölné a fiad, akkor is elleneznéd?

Erre a válaszom:
1: Igen.
2: Nem tudom, még nem esett meg velem. (fekete irónia)

1:
nekem nem lesz jobb, ha megpusztul az az állat
2: nem lesz újra életben a fiam
3: attól még hogy vannak akik megteszi, vallom hogy nincs joga másnak eldönteni ki élhet és ki nem.
4: nem leszek különb.

Az én létezésemtől nagyon messze áll a halálbüntetés fiktív gondolatmenete is. Végtelenül messze.

És mivel ez egy szubjektív személyes vélemény, a meggyőzésre vágyóknak jelzem, nem tudnak, adják fel :)))))

Before · http://azbeszt.blog.hu 2008.06.21. 22:46:00

Veréb: azt leírtam, de megismétlem, hogy a halálbüntetést kizárólag a teljes bizonyossággal megállapítható bűnösség esetén gondolom elfogadhatónak. Azzal, amit te írtál maximálisan egyet tudok érteni. A halálbüntetés, az intézményesített formájában nyilván nem a bosszúról szól és én azt mondom, hogy büntetni sem akarok. Nem kínoznám, nem gyötörném 50 évig börtönben, stb, egyszerűen megszüntetném, teljes szenvtelenséggel. Mindenkinek jobb. Szerintem.

Viszont - és itt Vierre véleményére reflektálnék - most úgy gondolom, ha a saját gyerekemmel történne, el tudnám veszíteni az emberi kontrollomat és saját kezűleg kibelezném az illetőt. Persze ez főleg a nagy pofám, ami semmit nem jelent a gyakorlatra nézve.
Meggyőzni nem akarlak, ilyen kérdésben szerintem úgyse lehet, de
1, nem, de ez ilyenkor nem mérlegelés kérdése
2, ez tény.
3, ez baromság (lásd "az élet szentsége")
4, és? ki a rák akar különb lenni?

Vierre_ 2008.06.22. 01:49:40

Before reflektálnék:

3: nem élet szentsége , hanem puszta józan megállapítás énfelém, egyszerűen, pontszerűen. Nincs jogom eldönteni, ennyi.
4: mivel példával jöttem, és arra -is - írtam, így ha te nem akarsz különb lenni, mint egy pl megbaszó, majd kínzó és végül gyerekgyilkos az már a te morálod kedvesem :)))
de ha nem ezzel a példával jövök, akkor csak simán, ha nem akarsz különb lenni egy olyan embernél, aki gyilkolt -és itt nem megyek bele miért- az is a te morálod :) Én viszont erre nem vagyok sem alkalmas, sem hajlandó. :)))

És még valami
1: de pontosan mérlegelés kérdése a halálbüntetés. Amiről te beszélsz, a nem mérlegelés kérdése, az a z önbíráskodás. Itt kérdezném meg annak a tanárnak a gyerekeit akiknek a szeme láttára verték agyon az apjukat mert az elsodort egy gyereket akinek semmi baja nem lett amúgy. Hát akkor ne legyél különb. :)))

Before · http://azbeszt.blog.hu 2008.06.22. 07:18:20

Ezt így konkrétan ám csúsztatásnak hívják. :P

nadivereb 2008.06.22. 11:31:15

A teljes bizonyossággal van ám egy marha nagy baj. Hogy nincs olyan, csak bizonyos nagyon speciális esetekben (pl. ha bevallja, ami nem mondható általánosnak). Másik: Ha lehetővé tesszük, az emberi természetből mint olyanból adódóan lennének visszaélések. A "teljes bizonyosság" tágabban értelmezése. Kikényszerített vallomások, felbérelt bűnbakok. Hiszen úgy is vannak, hogy "csak" fegyház jár bizonyos bűncselekményekért. És itt jön újra közbe a megmásíthatatlanság. Egyszerűen nem lehet vállalni a kockázatot.

Before · http://azbeszt.blog.hu 2008.06.22. 11:50:16

Ebben neked száz százalékosan igazad van. Bár én úgy tudom, csak olyan esetekben találtak bizonyítékot az ártatlanságra utólag, ahol közvetett bizonyítékok álltak rendelkezésre.
Itt van ez a konkrét eset. Megcsinálták, levideózták, be is vallották. Nem látom kétségnek a helyét sem.
De most már nagyon belementünk ebbe a dologba, mondtam, hogy az én véleményem sem olyan határozott és egyértelmű, mint ahogy most az tűnik, csak ugye helyet kellett foglalnunk a két oldalon a vita kedvéért...

Vierre_ 2008.06.22. 14:20:24

sehol nem csúsztattam drága :))

Vaszics · http://ingyenajandek.freeblog.hu 2008.06.22. 23:03:11

Minél fiatalabban követ el valaki ilyesmit, annál veszélyesebb a társadalom számára, ezért minél inkább "radikálisabb" ítéletet kellene hozni vele szemben. Nem "bosszúra" gondolok, meg nem kifejezetten a szemet szemért elvre, hanem véglegesen kivonni a társadalomból és kész. Dehát demokrácia, emberi (bűnözői) jogok... uarrgh!!

Vierre_ 2008.06.23. 14:44:04

Egen, Vaszics, ezt hívják két dimenziónak. Tudod, amikor betanult közhelyeket puffogtatva a körülmények figyelembevétele nélkül csinálunk valamit, naggggyonjó, hajrá 1984
Akkor egy hat éves gyerek, akit ide basztak az ég alá, úgy hogy őt meg sem kérdezték ellenben éhezik, a személyisége nem kiforrott, a létezése gyerek-létezés, ellenben éhezik nem kicsit, nyilván nem tehet róla és ellop egy kenyeret, a te logikád szerint, mivel hat éves, kurvára veszélyes a társadalomra, szerintem is nagggyon durván meg kell büntetni, ki kell közösíteni és le kell csukni úgy negyven évre.

Mondok durvábbat.
Adott egy 12 éves lány, akit a mostoha vagy nem mostoha faterja csak úgy mittomén 8 éve erőszakol, aláz és kínoz. Van ilyen nem kevés. Ennek a gyereknek sem kiforrott a személyisége ellenben olyan nyomás alatt van nyolc éve amit senkinek nem kívánok. Nem tudom, hogy te tudod e mi az a mindennapi rettegés és kilátástalanság, én tudom, nem ilyen összefüggésben de tudom. És még nem is ilyen szinten.
Ennek a lánynak nincs felnőtt fogalma az életről és a halálról, csak annyit tud egy pont után hogy kész- vége. Fog egy kést és leszúrja azt a köcsögöt. Megteheti? Nem. Tudatos-átgondolt felnőtt módjára cselekszik? Nem. Joga van hozzá? Nincs. De még is megteszi és lesz a pánik és lesz a felszabadulás. Ő gyilkos. Tény. A te logikád alapján, Őt ki kell zárni a társadalomból és radikális- mondjuk halálbüntetést érdemel. Nem az apja, nem a család aki tűrte, nem a környezet, aki nem vagy nem akart látni semmit, nem az iskolában az osztály főnök aki nem vette észre, nem az apa mondjuk piás baráti köre- lehet hogy még ők is megrakták... nem. Hanem a csajé.

Ha már társadalomról papolsz, akkor először nézz utána mit jelent az hogy Társadalmi felelőség.
Nézz utána annak hogy mi az hogy felelőség. Nézz utána annak, hogy mit jelent az a szó, a szó ráaggatot negatív értelmétől eltekintve- hogy körülmények. És csak utána akarj gyerekeket radikálisan megbüntetni és kiközösíteni az amúgy nyilván homogén és bűntelen társadalomból.

Before · http://azbeszt.blog.hu 2008.06.23. 15:56:54

Nagy hülyeségnek tartom megpróbálni egy kategóriába összemosni ezeket a dolgokat. Vaszics is azt írta, hogy "követ el ILYESMIT", amivel nyilván a postomban leírtakra gondolt, nem pedig az erőszakos pederaszta nevelőjét (morálisan joggal) leszúró 12 évesre, vagy a kenyeret lopó 6 éves éhezőre.
Persze neked meg abban van igazad, hogy a gyerekek nem kezelhetők automatikusan egyformán a felnőttekkel, de a jelenlegi felállás rossz, mivel nem követi a valós társadalmi helyzetet.

Vierre_ 2008.06.23. 21:57:26

én meg azt gondolom, hogy a világ legkibaszottnagyobb álszentsége úgy megítélni valamit, hogy az egyik belefér, a másik nem, pedig a bűnük ugyan az. Most komolyan azt gondolod, hogy egy 16-17 éves tudja mit csinál és tisztában van a következményeivel? Tudja hol a határ? És ha nem, akkor feltétel nélkül ő a hibás ebben? Nálam meg ez bassza ki a biztosítékot. Nagy a pofátok de fingotok sincs róla, miről is. Én 16 évesen punkolódtam, még az utolsó Quss koncerten dekkoltam a Tilos az Ában miután bezárták AZT a Lyukat. 16 évesen Györben voltam Exploited koncerten és ingyen , mert bekuncsorogtam magam. 16 évesen ellógtam otthonról és az - azóta öngyilkos lett- életem első nagy szerelmével dekkoltam náluk. 17 évesen drogoztam, kalandoztam és örületes és utolérhetetlen élményekben volt részem az mind a két filingen, ami amúgy átmosta egymást. Semmiért sem cserélném el ezeket az emlékeket, de hogy tudatos lettem volna? Abban csöppet sem vagyok biztos.

Nagyon nagy álszent ostobaság azt hinni hogy ebben a korban az ember jobban tudja, abban a világban- közhely- ahol még néha egy ötven éves sem képes TUDNI és DÖNTENI.

És ebben a világban akarjátok ti megmondani hogy mikor jogos és mikor nem, mikor kell és mikor nem és az a megoldás hogy hozzák vissza a halálbüntetést és legyen radikálisabb a gyerekek büntetése? Az igen. Gratulálok.

Jöttök itt a szar dumával ahelyett hogy azon agyalnátok vajon a net, ahol mindent el lehet élni, vajon a playstatios, ahol az a móka hogy ki gyak le több ember, ahol a számtekjátékok nagy része darálásról szól mennyit adnak hozzá ahhoz, hogy egy 16 éves azt gondolja, ez móka, ezzel nincs semmi baj. Hogy ezek a gyerekek hány órát ülnek ezek a szarok elött, mikor olvastak utoljára könyvet, felőlem lehet az ponyva is , mindegy, és a többi.
Közhely? Az baszki , ordenáré közhely, de ha ti is, hát én is....

Before · http://azbeszt.blog.hu 2008.06.23. 22:59:48

És ebben a nagy punkolódásban hány embert gyújtottál fel szórakozásból?
A gyerekek nincsenek tisztában? Szerinted miért 14 éven aluliak csinálnak egy csomó balhét? Beleröhögve a rendőrök arcába?
Ne tettesd már, hogy tényleg valami rózsaszín masszában élünk. Vannak dolgok, milliónyi hülyeség, amit az ember fiatalként megtesz. De vannak határok. Bebaszni, drogozni, koncertre belógni, lopni a boltban, a szomszéd veteményeséből, elvinni egy verdát egy körre... Nem szép dolgok. De ki nem szarja le? Persze már az is probléma, hogy néhányan így maradnak, mire felnőnek. De mindezen faszakodás közben is tudja az ember, hogy van egy határ. Hogy a picsába lehet a kamaszkori bolondozást összekeverni a hidegvérű, kegyetlen és értelmetlen gyilkolással?

Vierre_ 2008.06.24. 01:34:15

nem vagyok rózsaszín álomvilágban. De nem , nem tudják hogy hol a határ és nem mérik fel tetteik következményeit. Elvileg pont attól felnőtt a felnőtt hogy mind erre Ő képes. És mivel a legtöbb erre sem képes, kérdem én milyen jogon ítélkezik az a felnőtt társadalom, amely ugyan ezekre képtelen.

De nyomjuk, persze, hogyne, mit kezdjen az ember egy meggyőződésessel? Semmit. Öljük őket halomra és toljuk a radikalitást. Attól szebb lesz a jövő, jeeeeeeeeeeee.

És kedvesem annyira tipikus morális különbségeket vetni... persze van, de bocsi ha az én kocsimat lopják el és az én boltomat gyújtják fel, spec én nem szarom le. Pont nem.

Ellenben én nem vagyok hajlandó még csillagocskával sem a halálbüntetés visszaállítására voksolni, mert baszki ítélkezni meg rózsaszín köddel meg kinemszarjale-vel dobálózni könnyű, úgy látom gondolkodni annál nehezebb.

CSókolom. Én valóban azt gondoltam, hogy rátaláltam egy viszonylag liberális ellenben vitára nyitott, gondolkodó , értelmes blogolóra, lehet duzzogni, lehet sértődni, a véleményem hogy valszeg tévedtem. Elvitt a buzis poszt, az tévesztett meg. Cupp.

Vierre_ 2008.06.24. 01:36:21

Semmi morc, semmi durc, csak nincs hangsúly, van ilyen na, előfordul a legjobb helyeken is, egyszerűen arról van szó, hogy nem jól választottam, a hely az adott volt, szóval tényleg, remélem no mufurc. :))

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.07.02. 18:56:05

A haragot tökéletesen megértem, de hadd jegyezzem meg, hogy a halálbüntetésnek (hogy úgy mondjam: filozófiai okokból) kérlelhetetlen ellensége vagyok.

Itt persze valóban nincs tér arra, hogy kifejtsem, miért.

_ _ _ _ _

A média kérdésében nem egészen értek egyet bs395-tel. Ő lényegében azt mondja, hogy a világ mindig ugyanolyan, csak a médiumok különböző módon közvetítik. Szerintem meg a médiumok már azt is befolyásolják, hogy maga a világ milyen. No, nagyon röviden.
süti beállítások módosítása