HTML

azbeszt

Random kiakadásaim...

"Anyu, az úristen megbassza azt a büdös kurva világot, azt bassza meg! Azt! Azbeszt megbaszta, a büdös kurva istenit neki!"
Eredetiben az igazi!

Friss topikok

Linkblog

Baz'megmonostor

2008.07.25. 10:14 Before

Évek óta várjuk az M0 gyűrű északi részének elkészültét és bekapcsolódását az autópályarendszerbe. Volt nagy örvendezés, amikor a frissen épített budakalászi körforgalmi csomópontot széttúrták és hatalmas felüljárót, meg útrendszereket kezdtek hozzáépíteni. Fogunkat szívtuk, amikor két-három kilométert kellett kerülni, hogy  az ember hozzájusson a betevő multijához, és halkan anyáztunk, amikor ugyanekkora kocsisor halmozódott fel a fél sávra szűkült közlekedés miatt. De tűrtünk, sőt örültünk, mert tudtuk, hogy nemsokára mindez a közlekedési nyomor és katyvasz, az elbaszott tíz percek, félórák majd kamatostul jönnek vissza. Kicsit tologatták az átadást, ha nyárra nem is, de őszre, vagy karácsonyra (de az már tuti!) villámként suhanhatunk át a Duna felett és faraghatunk le újabb fél órát a Budapest-Debrecen távolságból. 

Erre most jön egy alig kétezres lakosú Szigetmonostor és beakaszt az egésznek.
TELJES JOGGAL!

Nem egy diadalmenet az egész északbudai körgyűrű-építés, aki csak tud keresztbe próbál tenni, amit csak bír, amióta a projekt elindult. Ennek a huzavonának a része a szentendrei sziget csücske, ahova a helyiek eredetileg egy lehajtót szerettek volna, ám az nem valósulhatott meg. Hogy miért, nem emlékszem, akit annyira érdekel, biztos elő tudja kaparni az okokat, de pillanatnyilag nem releváns. Ha már lehajtó nincs, legyen egy kis híd, ami az amúgy áldatlan állapotokat megszüntetné, hiszen most vagy bő 20 km-es kerülőt kell tennie, annak, aki ki akar keveredni a szigetnek arról a részéről, vagy kompozni kényszerül. Nem érzem hát jogtalannak a helyiek kérését, hogy ha már úgyis akkora beruházást csinálunk, oldjuk meg az ő problémájukat is.
Ebbe a döntéshozók bele is egyeztek, megállapodás született, a Szigetmonostornak jár a híd. Ehhez képest szépen korrekten folyik az, amit manapság előszeretettel nevezünk a hazai mentalitásnak: átbaszás. A köbön. Nemhogy nincs híd, nemhogy el se kezdték az építkezést, de még tervek, sőt, végleges helyszín sincs a hídhoz. Közben a megyeri híd elkészült, pedig az se két napig tartott, ezek után nem sok választása marad az átvert monostoriaknak, mint amíg még lehet valamilyen biztosítékot kizsarolni a felelősökből.

Ennek én baromira nem tudok örülni, mert kéne az a híd már (mármint a megyeri), főleg meg fog ütni a guta, ha már kész lesz és használhatnánk, de nemtelen baszakodások miatt ott fog állni üresen. Könnyű lenne a "köcsög szigetmonostoriakat" szidni mindezért, holott ők csak a szenvedő alanyai az egész mocskos, hazug, szivatós magyar közéletnek. A felelősök persze egymásra mutogatnak.
Hajrá szigetmonostoriak, küzdjetek meg a jussotokért, ha már másképp nem megy!

3 komment

Címkék: híd azbeszt megyeri szigetmonostor

A bejegyzés trackback címe:

https://azbeszt.blog.hu/api/trackback/id/tr70584890

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kozika · http://www.k-1.hu 2008.07.25. 15:40:12

úgy hallottam, valami környezetvédelmi okok miatt nem megy a lehajtó

Before · http://azbeszt.blog.hu 2008.07.25. 16:46:12

Ezt találtam:

"Végül nem a környezet- és vízvédelmi szempontok érvényesültek: maguk a tervezők javasolták, ne épüljenek lehajtók, mert az ezekhez kapcsolódó négy kilométeres út, tekintve, hogy árvízveszélyes területen kellett volna keresztülvezetni, nagyon drága lett volna. Tehát e helyett a megoldás helyett javasolták a dunai, önálló kishidat. Szilágyi Lajos állítja, ennek megépítésére kormányzati ígéretet kaptak 1995-ben, sőt 1999-ben a környezetvédelmi felügyelet előírta: a hídnak meg kell épülnie."

nol.hu/cikk/146305/

balazst 2008.09.09. 11:36:53

Szigetmonostor kapja be. Mondjuk ha megigérték nekik, akkor az más tészta, de miért kellett megigérni...

Lehajtót azért nem lehet építeni, mert ott van Budapest ívóvíz-bázisa. De még egy híd, szintén a szentendrei oldalra teljesen felesleges. Esztergom és Budapest közt egyetlen híd sincs, a szobiak, marosiak, váciak, gödiek, dunakesziek miért nem verik az asztalt?.


Három falu lakossága (hányan lehetnek ezek? Talán 5000-en) nem képes kerülni 20km-t ha a fővárosba akar menni és ezért képes meggátolni, hogy a hidat átadják. Könyörgöm: eddig is tudták, hogy szigetre költöznek, nem muszáj ott lakni, ha ez ennyire nagy gond nekik. Én sem költözöm olyan helyre, ahonnan macerás munkába járni.
süti beállítások módosítása