HTML

azbeszt

Random kiakadásaim...

"Anyu, az úristen megbassza azt a büdös kurva világot, azt bassza meg! Azt! Azbeszt megbaszta, a büdös kurva istenit neki!"
Eredetiben az igazi!

Friss topikok

Linkblog

Kacsamesék 2 – A rút kiskacsa

2008.08.19. 21:14 Before

Érdekes és kevésbé érdekes tények a hattyúkról és a hattyúetetésről.
- A hattyú igen termetes jószág.
- Sok hattyú nagyon nagy területet foglal.
- Kevés állat utánozza olyan jól a disznóröfögést, mint a hattyú.
- A hattyúk között nem ismeretes az „akkor lássalak, amikor a hátam közepét” mondás, ugyanis a hattyú minden további nélkül képes megnézni a saját hátát.
- Sőt, enni is képes róla, ha éppen oda esik egy kóbor kenyérdarab.
- A hattyú nyaka olyan hosszú és hajlékony, hogy képes jobbra hajolni, majd a háta felett átnyúlni és a bal oldala mellől felkapni egy kenyérdarabot. Az embernek még a nézésébe is belesajdul a nyaka.
- A hattyú pontosan olyan telhetetlen és agresszív, ha táplálkozásról van szó, mint a kacsa, viszont jóval lassabb.
- Nagyobb kenyérdarabok esetén hasonló üldözési jeleneteket láthatunk, mint kacsaetetésnél, azonban a menekülő hattyú képes menet közben lenyelni a csőrében lévő táplálékot, így a hajszák általában sokkal hamarabb véget érnek.
- Feltételezhető, hogy a szinkronúszást egy olyan eset ihlette, amikor 5-6 hattyú közé pottyant egy kenyérdarab és az összes állat egyszerre hajolt érte kecses nyaktekergetéssel.
- A hattyú csőre úgy lett méretezve, hogy pont képes legyen egy másik hattyú nyakát elcsípni és fogva tartani. A hattyúk ezt a képességüket előszeretettel használják hattyútársaik fegyelmezésére.
- A hattyúk kiskorukban kisebbek és szürkék, de később megnőnek és fehérek lesznek.
- Néhány hattyú mégse lesz fehér, hanem szürke marad, ezeket fekete hattyúnak nevezzük. A fehér hattyúk nem kimondottan rajonganak a fekete hattyúkért.
- Egy hattyú meghatározatlanszor több kenyeret képes megenni, mint egy kacsa.
- A hattyúk sokkal nagyobb lelkesedéssel veszik el az ember kezéből a kenyeret, bár a lelkesedés hatására alkalmanként 1-2 ujj is eltűnik a hattyú csőrében. A hattyúk ezeket az ujjakat jellemzően sértetlenül visszaszolgáltatják.
- Egy repülő kenyérdarabbal hatékonyabban el lehet bűvölni egy csapat hattyút, mint bármelyik indiai kígyóbűvölő képes elbűvölni saját kígyóit.
- Ha a guiness rekordok könyvében jegyeznék a kacsák sebességi rekordját, a rekordtartó minden bizonnyal egy olyan kacsa lenne, amelyik egy csapat hattyú közül próbál kitörni az elcsípett zsákmánnyal.
- A kétségbeesett manőverezés világrekordja is valószínűleg hasonló közegben születne.
- Érdekes, hogy míg a hattyúk minden további nélkül ütik-verik egymást, a náluk sokszorta kisebb kacsákat nem bántják.

1 komment

Címkék: balaton szórakozás hülye kacsa hattyú kacsaetetés

A bejegyzés trackback címe:

https://azbeszt.blog.hu/api/trackback/id/tr73623746

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

JonC 2008.09.13. 16:50:46

"A fehér hattyúk nem kimondottan rajonganak a fekete hattyúkért." A mocskos rasszisták! Elhatárolódom! ^^
süti beállítások módosítása