HTML

azbeszt

Random kiakadásaim...

"Anyu, az úristen megbassza azt a büdös kurva világot, azt bassza meg! Azt! Azbeszt megbaszta, a büdös kurva istenit neki!"
Eredetiben az igazi!

Friss topikok

Linkblog

Gyele, Viktol, dulván!

2008.09.05. 12:31 Before

Viktor, én megkívántalak!
Utállak, mint állat, hazug, populista geci vagy. Előnyeid száma elenyésző a hátrányaidhoz képest, mondhatnám kimerül egyetlen dologban. Sajnos azonban ez az egyetlen előny is elég ahhoz, hogy kvázi kiemelkedj a pillanatban: egyszerűen mögötted áll annyi legitimáció, hogy azt kihasználva végre valami rendet lehessen tenni az országban. A Feri megint kiszúrta a szemünket valami baromsággal, de ha letenné az asztalra a létező legjobb gazdasági programot, akkor se tudná végigcsinálni. Az egy dolog, hogy gazdasági (és egyéb) érdekeltségek tesznek keresztbe neki, de olyan mértékben hiteltelen a fickó, hogy azt se hiszik el neki, amit kérdez.
Neked elhisznek sokan sokmindent. Elhiszik, hogy 48 órát adsz a kormánynak, elhiszik, hogy 300 forinton múlik a nemzet felemelkedése, elhiszik azt is, hogy nagyot kell álmodni, meg akarni és akkor minden lakásba bevezetik a szélessávú kánaánt. Azt is el fogják hinni, amikor gyászszalagos zakóban, zilált fejjel kiállsz a tömegek elé és síri hangon bejelented, hogy ezek elkúrták. Nem kicsit, nagyon! Nemcsak, hogy ellopták az egész államkincstárat, de még a parkettát is felszedték és eltüzelték. Ha azt mondod, mindenkinek be kell fizetnie tízezer forintot, be is fizetik. És mosolyognak is hozzá. Egy ideig legalább is.
Hát, tessék, szabad a pálya, ígérj valamit. Ne nekik, nekem. Ne ígérj édes bort, se lágy kenyeret. Ne ígérj európán kívüli, önálló boldogulást. Ígérj vért, verítéket és könnyeket. Bazmeg, borogasd össze ezt a fost, amit most államháztartásnak, egészségügynek, közoktatásnak, szociális hálónak neveznek. Nem kell 100 lépés. Csináld durván. Én már csak úgy tudok elmenni. És velem együtt az egész ország.
Hozzál nekem valami garanciát, hogy megteszed és még szavazok is rád. Na jó, talán. De az biztos, hogy megtapsollak, ha megcsinálod. Csak ne lébecolj, ne a dicsőítő táblák gyártásával kezdd. Megígérem, amennyire csak telik tőlem, nem foglak 300 ft-os Viktornak nevezni, nem róvom fel a szarságaidat, még ha simán szembe is mész egykori önmagaddal. A populistával.

Nem kell félni, nem fog fájni!

Feri, te meg menj a picsába! Nem kell félni, nem fog fájni. Kőgazdag vagy, csak a hozadékokból eléltek életetek végéig, jól élhetsz. Az emberek mindig utálni fognak, szar ügy, de ha nem tetszik, el lehet innen menni. De ne csináljuk ezt már tovább! Ez így már nekem kínos, játszod, hogy te nagyon akarod, hogy nagyon tudod. De nem. Elkúrtad. Nem egyszer. Száz nap, száz lépés, száz adócsomag. Mivégre? Még azt se csinálod meg, amire felesküszöl, hogy márpedig lemondasz, ha nem úgy lesz. Másnapra már csak javaslat, ötletelés. Kopipészt, baszki! Itt nyígsz két éve, de értelmes dolgot még nem csináltál. Legyen már benned becsület. MONNYÁL LE!

34 komment

Címkék: politika orbán gyurcsány azbeszt monnyonle

A bejegyzés trackback címe:

https://azbeszt.blog.hu/api/trackback/id/tr36649585

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BandW (törölt) 2008.09.05. 14:27:30

Azért nem semmi, mennyi blogot nyitott tavasz óta a fidelitas.
:-))

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.09.05. 16:53:04

Te Before, mikor neveztek téged utoljára fidelitasosnak?
:-)

Before · http://azbeszt.blog.hu 2008.09.05. 17:04:01

Ez volt a fidelitas-szüzességem elvesztése! :)

Smiler 2008.09.05. 17:48:59

Wow, Bifi Vikire szavazna! Ez az ország KURVA nagy szarban van!

Az a gáz, hogy tökéletesen egyetértek. HA azt látnám, hogy Viki (vagy bárki) végre kezébe veszi az ásót és lebontja ezt a szarhalmot, hogy a helyére valódi ország épülhessen, isten látja lelkem, én rá szavazok!

blaise 2008.09.05. 18:07:04

Ez a Viktor = fopopulista szarsag ez egy nagyon krolatolt duma, nem kicsit, nagyon! A szerzo egy korlatolt kis hangyanemiszerv, ez az igazsag. Tiszteletem.

Before · http://azbeszt.blog.hu 2008.09.05. 18:11:14

Smiler: azért nagyon leegyszerűsítetted! :))
Sok mindennek kéne ahhoz összeállnia hirtelen, hogy szavazzak rá, nem is látom sok esélyét. A hirtelen "beeső" világmegváltó politikuspalántáktól pedig ugyanúgy írtóznék, mint a nagy elődjeiktől. Nem jó ez sehogyse. V mellett tényleg az az egyetlen dolog szól, hogy igen jelentős a tömegbázisa pillanatnyilag, ráadásul egy jelentős részük vallásos hevülettel lakik abban a nemzetmentő seggében...

blaise 2008.09.05. 18:32:07

Merthogy az van, hogy OV-t azert itelitek el amit mond, a ballibsi gengszterbandat meg azert sem amit konkretan es nyilvanvaloan tesznek: gazdasag romokban, fogyo nepesseg, hatalmas allamadossag es kozben iszonyatos mennyisegu penzek a klienturanak. De nektek inkabb ez, mint egy "populista" politikus. Es az a baj,hogy ez ilyen frusztralt kis hangemberek irnak blogot, mintegy onigazolast keresve talan? OV-t nem azert utaljatok, mert populista, egyszeruen csak gyulolitek. Jogos az OV vs vallas parhuzam, de a Ti reszetekrol, azert utaljatok amiert a papokat is szokas, miszerint hogy lehet magasztos eszmekrol es buntelensegrol beszelni, mikozben emberek vagyunk, nem is magasztosak es nem is buntelenek? Ez am a nagy dilemma... De van am itt mas is, megpedig a hasonszoruseg kerdese. Nezzunk mar meg egy MSZP-s vezetosegi ulest, azokat az alkoholizmustol, es egyaltalan, veleszuletett korlatoltsagtol ostoba tekinteteket, megspekelve a Partizan Tsz ittfelejtett fejono brigadjaval, ezek lennenek a magyarsag kremje? Ne rohogtessetek mar! De legalabb titeket, kisebbsegi komplexussal megvert szerencsetleneket kevesbe frusztralnak... Ha jobban belegondolok, ti vagytok a populistak! Nem akarjatok atengedni a hatalmat a valodi kremnek, a valodi ertelmisegnek, hanem inkabb megtartanatok magatoknak es a hasonszoru kozepszernek. Igy is lehet, csak nem erdemes. Tiszteletem.

Smiler 2008.09.05. 18:34:00

Nyilván egyszerűsítettem, és nem is rohanok most rögtön Vikit népszerűsíteni :)), de iszonyat elkeserítő, ami ebben az országban megy. Az ember halálra dolgozhatja magát, akkor sem jut egyről a kettőre - feltéve, hogy legálisan próbálkozik.
Épp ezért van V-nek reális esélye. Aztán simán meglehet, hogy vele sem lesz semmi jobb, de akkor aztán már abszolút nem lesz kire azt mondani, hogy na majd ő. A szélsőktől (mindegy melyik oldalon) meg minden és mindenki óvjon minket.

Birka nép a magyar, de nem tudom, meddig bírjuk/tűrjük még ezt. Már pedig ha ez a néptömeg egyszer tényleg begurul... nem biztos, hogy szeretném közelről látni a történéseket.

DPS 2008.09.05. 19:28:25

Blaise, hát ez tökjó volt.

"Merthogy az van, hogy OV-t azert itelitek el amit mond, a ballibsi gengszterbandat meg azert sem amit konkretan es nyilvanvaloan tesznek."

Respect.

Marha jó, hogy OV a populista, külön tanulmányt érdemel, mennyire megtetszett ez a populista bélyeg a ballibnek.

Nézzük csak, miért is populista? Mert történetesen a mondandója nagy része egybevág azzal, amit a nagy többség gondol? Még az is lehet, hogy azért van ez, mert ballib oldal -Gyurcsánnyal, Kókával az élen- erősen elkúrta az országot. A nagy többség nem szeret elkúrt országban élni.

A baj az, hogy rossz a rendszer. A demokráciának nevezett baromságban a népek úgy tekintenek a pártokra, mint a kedvenc focicsapatukra, akinek ugyebár akkor is drukkolunk, ha igen szarul játszik, és 0:6-ra áll. Sőt, akkor drukkolunk igazán! Hajrá! Megcsináljátok!
De könyörgöm, ha a fociban kikap a csapat, nem lesz semmi. Itt viszont a saját sorsunk, megélhetésünk, életszínvonalunk a tét!
Mi a bús faszért nem a kormányzati teljesítmény számít egyedül?
De neeeem, hiszen Orbán szőlő, Orbán bánya, Orbán populista, ezt tudja mindenki (Gyurcsány köztörvényes ügyeiről furcsa mód elég mélyen hallgatott ballib média a drága, élén a Heti Hetessel)

Nem baj ballib oldal, szavazzátok meg a Gyurcsányt, Kókát újból, hiszen annyi jót tettek már értünk! előbb azért felsorolhatnátok azt sok jót. vagy legalább egyet közülük.

Before · http://azbeszt.blog.hu 2008.09.05. 19:51:24

Gyerekek, beakadt a lemez. Nemtom, most vártok-e tőlem valami védekezést, vagy a szokásos szinvonalú riposztok valamelyikét, de egyrészt nem élek vele, másrészt sem funkcionális analfabétákkal, sem olyanokkal nem szívesen állok le vitázni, akik arra se veszik a fáradtságot, hogy tájékozódjanak, csak cimkéznek reflexből.

blaise 2008.09.05. 20:11:18

Before: senki nem var semmit, en polo piszkosul magasrol teszek a velemenyedre. Csak le akartam irni az enyemet, hamar a blog mufaj az olyan amilyen. Tiszteletem az onallo gondolkodasra kepeseknek.

Before · http://azbeszt.blog.hu 2008.09.05. 20:16:17

Ebben az esetben viszont teljesen hiába koptatod a billentyűzetedet. Te nagyságrendi önálló gondolkodó...

Before · http://azbeszt.blog.hu 2008.09.05. 20:20:44

Megmosolyogtató egyébként, amikor az önálló gondolkodást kéri olyasvalaki számon, aki azt úgy definiálja, hogy "ugyanazt büfögi, mint én".

KennyOMG · http://etkt.blog.hu 2008.09.05. 20:47:42

Hát nemtom, ha balos lennék (és otthon tartózkodnék a választásokkor :D), még akkor is erősen megfontolnám az átszavazást, már csak pragmatikus okokból is. Feri lófasz sem fog csinálni, mama, a Viktor meg úgyis elkúrja, ha nem lesz 66%-a, és a ballib [akármi/minden] hülyére tudja szekálni megint.

Tessék csak adni neki 2/3-ot, aztán meglátjuk mi lesz. Persze, van még hova elkúrni, de egyrészt Viktor sem retardált, másrészt ha a kezébe adják a lehetőséget, hogy "Megváltót" csinálhasson magából...

blaise 2008.09.05. 20:55:27

Before, az hogy korlatolt kis hangyanemiszervnek neveztelek az cimkezes? :)

Szerintem az OV = populista politikus sokkal inkabb az!!

Masreszt pedig engem senki olyan ne vadoljon az ugyanazt bufoges igenyevel aki bokaig hajol az uralkodo trendnek, csak azert, hogy egy bizonyos kor befogadja. Manapsag nem lehet valakit ertelmes embernek nyilvanitani nyilt szinen aki el merne ismerni: az egyetlen vallahato kiut ORBAN VIKTOR ketharmados tobseggel! Ugyanazt hazudod mint azok akik a morzsakat lokik neked, csak azert, hogy nagyon trendinek, nagyon tajekozottnak es nagyon ertelmiseginek tunhess! Csakhogy az iras es egyaltalan az ertelmisegi let felelosseg is, es te ezzel viszzaelsz vastagon! Mert mit kinal a te q.vara joltajekozott harmadik utad? Egy nagy nullat, kedves baratom, akkora nullat, mint Te magad vagy!

Before · http://azbeszt.blog.hu 2008.09.05. 20:56:33

Ezt folytasd még, annyira szürreális, hogy már-már jó! :)

blaise 2008.09.05. 21:04:06

Bocs de nem folytatom, unlak, ervek hianyaban eddig tudtal stimulalni a szarsagaiddal meg ezzel a csipszar kis bloggal... :)

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2008.09.06. 01:07:51

szerintem orbán viktornak legyen négyharmados többsége! ki tart velem?
aki ellenünk, az hangyapöcsén pattanás!

Before · http://azbeszt.blog.hu 2008.09.06. 09:45:44

Elbasztad. Azt úgy kell írni, hogy ORBÁN VIKTORnak!

nadivereb 2008.09.06. 13:44:27

blaise: te elolvastad egyáltalán a posztot? Ha igen, akkor miről szól?
Bocs, hogy ilyen kérdést szegezek hozzád, de az eddigi "hozzászólsáaid" alapján vagy nem olvastad el, vagy nem értetted.

sys 2008.09.07. 15:37:42

ne már, te is, fiam, Before?

az OK, hogy Viktor után rengeteg birka megy, és bármit csinál, azok helyeselni fognak. de mondd már meg, miből következtetsz arra, hogy tényleg meg fogja csinálni, amit kell?

merthogy volt már hatalmon Viktorka, és nem túl sok reformra emlékszem abból az időből. koronaúsztatásra meg egészpályás letámadásra annál inkább. szal mér pont most állna neki?

Before · http://azbeszt.blog.hu 2008.09.07. 17:00:23

Ez egy erősen elméleti szavazási hajlandóság azért! :)
Hog miért szavaznék esetleg rá, azt leírtam, hogy milyen feltételekkel, azt nyilván nem tudtam bővebben kifejteni, mert - reálisan nézve - ilyen garanciák nem léteznek, nem létezhetnek. Eredetileg egyébként arról akartam írni, hogy a Feri tényleg hagyja már abba, mert nulla értelemmel bír, ammi most folyik és körülbelül ugyanez igaz az elmúlt két évre is. Ennek nyilván sok oka van a saját impotenciáján kívül is, ezek közül pedig maga orbán vezír is az élvonalban lovagol, ha nem éppen az első helyen.
A választásom teljes mértékben pragmatikus lenne, semmivel nem kedvelem jobban az orbánt, mint eddig.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.09.07. 17:25:01

"nem túl sok reformra emlékszem abból az időből." (sys)

De legalább akkor nem hazudták minden nap a képünkbe, hogy "reformkor" van. A gazdaság meg (a jelenlegihez képest legalábbis mindenképpen) működött.

sys 2008.09.07. 19:41:07

Csöncsön

"De legalább akkor nem hazudták minden nap a képünkbe, hogy "reformkor" van."

hááááát, dehogynem, az egész Széchényi-terves izé erről szólt. hogy majd jól megerősítik a kkv-kat, meg mittomén. nyakonöntve az egész Mária országa-mázzal, hát nem annyira vágyom rá.

"A gazdaság meg (a jelenlegihez képest legalábbis mindenképpen) működött."

ja, köszönhetően a Bokros-csomagnak.

sys 2008.09.07. 19:47:29

Before

ja, abban egyetértek, hogy GYF mostmár elég tragikomikus, de azt viszont továbbra se látom, mitől erné meg Viktornak, ha elkezdene reformkodni. 4 év ezekhez a dolgokhoz kevés, viszont ha komolyan belekezdenek bármibe is, akkor a sok birka nem fog a következő körben rájuk szavazni. különben is, a politikai elitnek nagyon is megfelel ez a mutyizós, zavarosban halászós, mindenkinek-legyen-kis-vaj-a-fején állapot. valódi versenyben, tiszta állapotok között labdába se rúghatnának.

szal értem én, hogy Viktor, ha akarná, elkezdhetné a reformokat, de szerintem nem fogja, mert ő meg a köre azzal semmit se nyerne. sőt.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.09.07. 20:13:38

"az egész Széchényi-terves izé erről szólt."

Inkább a 6%-os növekedést nevezzék annak, mint a stagnálást.

Az pedig egy téves közhely, hogy (csak) a Bokros-csomag miatt. Az Orbán-kormány fiskális politikája az első három évben minden elődjénél (és utódjánál) szigorúbb volt. Inkább azért dőlt a lé.

Before · http://azbeszt.blog.hu 2008.09.07. 20:17:15

Teljesen egyetértek, de a ferinek már esélye sincs. Orbánnak egy jó oka lehetne a dologra, amit Kenny írt: bevonulhatna a történelemkönyvekbe, mint aki "megcsinálta". Négy év alatt rengeteg mindent lehetne csinálni, nézd meg, most lesz két éve még csak az őszödi beszédnek, és mennyi sok időnek tűnik. Alibije lenne, hiszen rá lehetne fogni mindent a szocik 6-8 évére (nem minden alap nélkül).
Persze az tény, hogy minden esély megvan rá, hogy néhány kamuintézkedés után arcoskodás kezdődne, mint annak idején is, nem is beszélve az egyéb populista szarságról, nem utolsó sorban a mindenkivel acsarkodó übermagyarkodó külpolitikáról...

Invictus 2008.09.08. 09:29:58

Nekem pedig úgy tűnik, hogy Orbán valójában nem vágyik annyira a kormányrúdhoz pillanatnyilag. Csak az imázsa fenntartása érdekében tesz úgy, mintha.
Pl. ha nagyon akarja, megbuktathatta volna a Gyurcsány-kormányt. De nem vállalta be egy "narancsos forradalom" kísérletének a kockázatát.
Meg tudom érteni, nem lenne túl hálás szerep a "rendrakás" egy szétkúrt országban, miközben az ún. értelmiségi elit, a média, stb. nagy része (akik most, teljes hitelvesztése után is csontig benyalnak Fletónak, és hűségnyilatkozatokat (pl. "magyar charta") tesznek neki nyilvánvalóan ellendrukker.

A Nép Te vagy (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2008.09.08. 11:32:18

Megértelek Before, de hiú remény az Orbánvárás. Mert, nézd meg ezt

www.kibulizottorszag.net

látni fogod, ők ugyanannak a Sárkánynak a más-más fejei. És, hogy miért, mitől azok. Az meg, hogy Gy. (ki sem mondom a nevét) elég gazdag stb, mellényúlás. Nem ez neki a szempont. Hallotad az őszödit, nem? Egész őszintén mondja el az elvtársainak, hogy mennyire imádja a POZÍCIÓT, a HATALMAT. Ezért kell neki. Azt hiszi ő ettől most valaki. Pedig egy fenét. Legföljebb ismert.

Before · http://azbeszt.blog.hu 2008.09.08. 12:51:33

Lehet, hogy híú remény, de más nem maradt, mint a naív reménykedés. Nyilván, hogy ezek egymás faszát szopják a háttérben, nem kérdés. Mint ahogy az sem, hogy orbán éhsége jócskán lecsökkent az önkormányzati választások óta, nyilván véletlen egybeesés...
Pedig egy nagy borogatás közben még kevésbé feltűnően lehetne lopni, utána pedig megdicsőülni, mint a nemzet megmentője. Orbán, ha nem akar nyerni 2010-ben, akkor nagyon durva dolgokat lesz kénytelen elkövetni, a semjén-mikola-bayer háromszög már kevés lesz.

KennyOMG · http://etkt.blog.hu 2008.09.08. 15:08:27

"a mindenkivel acsarkodó übermagyarkodó külpolitikáról"

Na hoppá, stop. Amikor a szomszéd, korményon lévő politikusa azt mondja, hogy tankokkal vonulna be Budapestre, akkor azért húzzunk már egy határt. Még ha papírral rendelkező elmebeteg is. Vagy a Benes-dekrétumok, amik a mai napig bélyegzik a németeket és magyarokat a kollektív bűnösség jegyében. (tudod, ez olyan dolog, hogy a mi országunk is deportált, de ezért TE személyesen felelős vagy? na akkor?) Mi lenne, ha a Semjén kiállna a Parlament lépcsőire, és elkezdene zsidózni vagy cigányozni? Az is elmebeteg, papírral, de... Éééérted?

Mellesleg nem hiszem, hogy a most mutatott külpolitikai impotencia (nagylelkűenen) bármi jót is tenne ennek az országnak. Semjént-Mikola párost meg nem lebecsülni, elég lazán nem csinálnak most semmit, van idő belelendülni a dolgokba.

Before · http://azbeszt.blog.hu 2008.09.08. 16:17:36

Akkor még nem volt kormányon az az idióta.
Másrészről meg idiótára nem idiótával kell válaszolni. Plusz... És akkor itt jöhetnének a tényszerű esetek, kikkel, milyen okból rúgta össze a port az orbánormány négy év alatt...

A Nép Te vagy (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2008.09.13. 13:42:53


Before · azbeszt.blog.hu 2008.09.08. 12:51:33,

Igen. (Bocs, közben nem jártam itt.)

KennyOMG 2008.09.08. 15:08:27,

Húzzuk, húzzuk! Szerintem nagyjából az 1938 őszi vonalon.

süti beállítások módosítása