HTML

azbeszt

Random kiakadásaim...

"Anyu, az úristen megbassza azt a büdös kurva világot, azt bassza meg! Azt! Azbeszt megbaszta, a büdös kurva istenit neki!"
Eredetiben az igazi!

Friss topikok

Linkblog

Min-dög TV

2008.12.03. 09:04 Before

TipMagy TV

A dolog annyira tipikusan magyar, annyira végtelenül, szánalmasan balkáni (a szó lehető legpejoratívabb értelmében), hogy az ember már szinte rá se moccan. A történet résztvevői olyan nyiltan röhögik szembe a korrektségnek még a látszatát is, hogy gond nélkül elhisszük, így természetes. Van azonban a dolognak egy olyan vetülete, ami mellett a legnagyobb közönnyel se bírok elmenni. Mint, amikor mész az utcán, az egyik kapualjban meg egy párocska kefél önfeledten. Első megdöbbenésedben tovább lépsz, de aztán belegondolsz, leesik és eltátott szájjal fordulsz vissza, hogy rácsodálkozz. "Bazmeg, ilyen nincs!"

HalSzül TV

De lássuk először a technikai hátteret, hiszen az se tanulságoktól mentes. Halva született a digitális tévé, olvassuk internetszerte. Tényleg, csak vázlatosan, csak azok kedvéért, akik barlangban laknak és a külvilággal való kapcsolatuk kizárólag erre a blogra korlátozódik.
- Nincs műsor
- Nincs néző
- Nincsenek eszközök
Ez utóbbi különösen érdekes, hiszen megint látunk valami fantasztikus magyar csodát: beelőzzük a világot. A digitális földfelszíni adás - vélhetőleg nálunk egyedül a világon - nem az amúgy megszokott mpeg2 kódolással kerül sugárzásra, hanem mpeg4-gyel. Ami persze nagyon jó, modern, azonos sávszélességen lényegesen jobb minőséget, vagy adott minőség mellett több adásra való helyet jelent. Igen ám, de az országban az karcsú 6-8 százalék, akinek ilyen adás vételére alkalmas készüléke (leginkább tévéje, beépített dekóderrel) van, bizony mpeg2-es adásokat képes csak fogni. Persze lehet venni akár már húszezer forinttól megfelelő dekódert, ami persze a dekóderek teszkós-kínai piacos megfelelője, de megéri, hiszen rögtön nézhetjük vele a DunaTV HD-adását. Jajj, bocsánat, mégse. A DunaTV ugyanis nem ad valós HD-képet, csak egy felkonvertált szarkupacot.

PolMaff TV

De  mindez semmi. TipMagy HalSzül TV, ez jó, ehhez vagyunk szokva, az lenne a furcsa, ha működne és jó lenne. Ami mellett viszont nem lehet szó nélkül továbbhaladni, az a mi drága jó pártjaink aktuális húzása. A nyílt, beismerő vallomás, a hülyére lopott ország végre láthatja, hogy a szőlőbányákon, luxusvillákon kívül hová is csurog a pénze. Reméljük, a Discovery-n hamarosan adják a "Hogyan készült" sorozatban a "Hogy lesz autópályából gagyi politikai tévécsatorna" című epizódot. Persze a gyártási folyamat finomságai továbbra is szemérmesen fátyol alatt maradnak, de az már nyilvánvaló, hogy nagyjaink törődnek a néppel. A pártalapokon összegründolt, abszolút tárgyilagos és tartalmas tévéadók puszira kerülnek fel a digitális hullámokra. (Puszira a frászt, majd a többi kifizeti, különben is kusojjá', örülj, hogy létezhetsz! Fizess!) Mert ezek fontos adók, a zemberek, meg a pógárok számára nélkülözhetetlenek. Ráadásul rögtön kettő, hogy Abszurdisztán bal és jobb partján élőknek egyaránt fel lehessen villantani: tessék, itt az igazság. Mert idehaza az számít kiegyensúlyozottságnak, ha a másik oldalnak is megengedjük, hogy ugyanannyit hazudjon, mint az egyik oldal. És ez így lesz jó...

3 komment

Címkék: politika azbeszt abszurdisztán digitévé

A bejegyzés trackback címe:

https://azbeszt.blog.hu/api/trackback/id/tr53801055

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2008.12.03. 13:13:35

én nem értem. a hd tévé már nem fog analógot, meg mpeg2-őt? vagy ez is olyan parasztvakítás, mint a hd ready tv (amibe bedughatod a hd jelet, csak úgy jeleníti meg, mintha nem az lenne), csak közpénzből? mert az gáz.
most itthon nekünk is digitális van, mert mást már nem nagyon adnak. szívtam is a fogam rendesen, mert nem lehet csatornát állítani, meg van vagy jel, vagy nincs (digitális, ugye), a kemény kis 19 colos, 10 éves tévémen meg annyira kurvára mindegy, hogy mekkora felbontású képet jelenít meg minimális felbontással, ami az ágyból nézve teljesen tévészerűnek látszik úgyis (de van rajta tetris, viszont így most van plusz egy távirányítóm, csak hogy jó legyen, abból nem lehet elég sose).

Before · http://azbeszt.blog.hu 2008.12.03. 15:50:11

A ma kapható lapostévékben többnyire van dvb-t enkóder, ami a földfelszíni sugárzás vételéhez és dekódolásához szükséges, azonban ezek csak az mpeg2 streammel bírnak el, a számításigényesebb mpeg4-gyel nem. Digitális meg digitális jel között is van különbség, ez esetben például a sugárzás formája. A földfelszíni sugárzás a hagyományos tévéadások technikájával, de nem analóg, hanem digitális jelet ad. Manapság persze kábeltévén, műholdon is jönnek mindenféle jelek, hol analóg, hol digitális.
A gond az, hogy az antenna hungária mpeg4-ben ad földfelszíni adást, amit idehaza körülbelül három ember képes fogni (illetve dekódolni) pillanatnyilag.

KennyOMG · http://etkt.blog.hu 2008.12.04. 01:17:47

Ebből a háromból hánynak számít ZsD? :Đ
süti beállítások módosítása