HTML

azbeszt

Random kiakadásaim...

"Anyu, az úristen megbassza azt a büdös kurva világot, azt bassza meg! Azt! Azbeszt megbaszta, a büdös kurva istenit neki!"
Eredetiben az igazi!

Friss topikok

Linkblog

ó – ió –ció –áció – penetráció!

2009.03.08. 09:51 Before

Mi, magyarok büszke nép vagyunk. Büszkék vagyunk származásunkra, különleges mivoltunkra és persze az eredményeinkre is. Mivel ebből manapság nem túl sok akad, ki kell hoznunk a legtöbbet abból ami van. Így lehet hatvan év után is Puskás a futball-ikon, ezért hiszünk a magyar búza és a magyar konyha világhírében. Büszkék vagyunk a tudomány és a technika terén elért eredményeinkre is, valóságos  örömmámor tölti el szívünket, ha arról értesülünk, hogy több a mobil, mint a magyar, és az se mellékes, hogy hazánkban micsoda dinamikusan növekszik az internet-penetráció!
Sajnos, mint a magyar narancs, ez is kicsi, sárga és savanyú. Vagyis a miénk. Amolyan speciális fajta. Történt úgy egy éve, hogy apósomékhoz beállított egy közismert hazai cég képviselője, ablakot nyitna a világra. Hol jársz, te jóember – kérdik - ahol még a térerő se jár?! Szó szót követett, családi kupaktanács, majd nagy örömmel a szerződés megköttetett. Az ajánlat amúgy nem volt rossz, a vidéki ember lehetőségeihez igazítva, két éves rabszolgaság és elfogadható havi sarc fejében zúg az új masina, zakatol a szélessáv.  Egy vidám mesének itt vége is lenne, boldogan neteztek, míg meg nem haltak.
Hatalmas videótelefonálások kezdődtek az unokával, anyósom igazi e-nagymamaként terelgette a kölyköt, egyszer még egy vasárnapi ebédet is elköltöttünk együtt a’la videókonferencia. Az öröm persze nem tartott sokáig. Ritkultak az alkalmak, de nem azért, mert ráuntunk, hanem mert penetráció ide, penetráció oda, bizony az erekcióval voltak gondok. Egyre nehezebben állt fel a kapcsolat, anyósomék adsl-modemén többet villogott a vonaljelző lámpa, mint a stroboszkóp a falu diszkójában. Vagyis hogy a szomszéd faluéban, mivel ez kis község lévén még diszkóval se bír. Bír azonban rengeteg sok előfizetővel, hiszen mindenhova a „Józsipistigyurka” vitte az ajánlatot. Netezik is a falu fele, a másik meg szívja a fogát, mivel a kapcsolódás ilyenkor lehetetlen. A szerződést tizennégy hónapja kötötték, ebből az utóbbi egy évben emberi időben gyakorlatilag lehetetlen netezni, de még csak felkapcsolódni is. Nesze neked internet-penetráció!
A recept egyszerű, de nagyszerű. Kösd be a sok birkát, de hálózatot ne fejlessz, mert az sokba kerül. Tejelnek ezek amúgy is, a komputterre meg visszakerül a csipkés terítő, ahogy az illik.

5 komment

Címkék: internet azbeszt abszurdisztán vidék

A bejegyzés trackback címe:

https://azbeszt.blog.hu/api/trackback/id/tr70988762

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.03.08. 10:39:28

az a gáz, hogy eladják a kapacitás többszörösét, hogy milyen jó. az egyszeri felhasználó meg nem fog SLA-t bújni, mert elvakítja őket a megabit, és nem tudja érvényesíteni se a benne foglaltakat, mert nem ért hozzá.
egyszer jóbarát édesannyának intéztem el személyesen, hogy ne nézzék hülyének csak azért, mert nem ért hozzá. telefonon ez nekem már nehezebben ment a helpdeskel, a végén már majdnem üvöltöttem, hogy édesanyáddal szórakozzál.
parasztvakítás és lenyúlás, klasszikus, de attól még nem lesz kevésbé undorító. a fogyasztóvédelem esetleg megérne egy misét. vagy ha nagyon ráérsz, esetleg te is beszállhatnál az érdekérvényesítésbe :-).

Before · http://azbeszt.blog.hu 2009.03.08. 19:48:44

Oh, már próbáltunk, ki is szálltak, ingatták a szép busa fejüket, hogy bizony itt van némi gond, megszereljük. Persze lófasz, meg friss hegyi levegő. Azóta is szar. Mivel a probléma alapvetően az, hogy bőven túlterhelt a hálózat. Üvölthetek én akármeddig is, akkor se lesz bővebb, az öregek meg úgyse kapnak dedikált vonalat, hogy tutira legyen netük...

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.03.09. 06:24:22

na de ha nem teljesül az SLA, akkor mire fizetnek? a vége fele már sokadik managernél érdeklődtem ez ügyben, hogy mennyit fizetne nekem a szolgáltató, és lássatok csodát, másnapra megoldódott a probléma.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2009.03.09. 14:29:48

Ez a genny cég melyik, a T?
Van olyan cég, ahol még a szerződés felbontásához is valószínűleg bíróságra vagy verőemberekre lenne szükség (Invitel). A drága Invitel ügyfélszolgálata egyszerűen nem reagál egyre kevésbé barátságos, viszont ismétlődő leveleimre, miszerint közöljék, értelmezésük szerint pontosan mikor lehet felbontani a velük kötött (állítólagos) szóbeli szerződést.
Így szeretnék megúszni a szerződésbontást, megamuhaha. :)

Before · http://azbeszt.blog.hu 2009.03.10. 09:00:10

Hát, nem véletlenül nem írtam cégneve-t.
süti beállítások módosítása