HTML

azbeszt

Random kiakadásaim...

"Anyu, az úristen megbassza azt a büdös kurva világot, azt bassza meg! Azt! Azbeszt megbaszta, a büdös kurva istenit neki!"
Eredetiben az igazi!

Friss topikok

Linkblog

Bokrost a népnek!

2009.03.10. 08:51 Before

Navégre! Komolyan hihetetlen volt számomra, ami itt napok óta ment a Bokros-témában. Lássuk be, a közbeszéd Bokrost abszolút elismerte mostanra, majdhogynem pártállástól, politikai szimpátiától függetlenül úgy vélte, hogy amit tett, az nem csak szükséges, de nagyon helyes is volt. Rengeteg helyen hallottam és olvastam, hogy Bokros kéne ennek az országnak, úgy gondoltam magam is, szerintem úgy gondolják a külföldi befektetők is, akik között még az itthon ébredező nimbuszánál is elismertebb.
Erre Dávid Ibolya meghúzta azt, ami neki kvázi nem kerül semmibe, hiszen veszítenivalója nem nagyon van, nyerni viszont bőven tud egy merész lépéssel. Amikor egy egész ország azon hörög, hogy senki nem csinál semmit, Iboly felmutatja az embert, aki bármikor örömmel feni meg a kaszát.
Nem tudom, ki mit vár a következő egy évtől, vagy az utána várható fideszes kormánytól, de én speciel semmi jót. Vagyis egyszerűen semmit. Se Gyurcsány, se Orbán nem fogja szanálni Mária kurvaországát, ehhez mindketten túlságosan imádják magukat és a vélt, vagy valós népszerűségüket. Ilyet senki nem fog felvállalni, aki négyévente újra szeretné magát választatni, hacsak nem dől rá az egész hóbelevanc.
Engem nem érdekel Dávid Ibolya személye, politikája, úgy en-bloc az egész nő, a mélységesen lejáratott, mára törpévé csiszolt pártocskájával, a focitudományok terén tanusított tudatlanságával. De ő merte előhúzni a bajszos mumust és úgy látom, hogy akár ahhoz is elég elszánt, hogy ne csupán meglengesse, de használja is. Bokrost a népnek, kínt, keservet és könnyeket. Minél hamarabb, annál jobb! Mindenképp fájni fog, akármikor is csináljuk. De most még talán eldönthetjük mi magunk, hogyan és mikor vágjunk bele.
Politikai elemző sem vagyok, nem látok és nem is keresek komplikált magyarázatokat, miért hördült fel mindenki, amint Bokros neve előkerült. Olvastam véleményt arról a "borzasztó emberről", olvastam véleményt, hogy csupán a "lángpallosú megváltótól félnek", mindenesetre vicces, hogy majd' mindenki kézzel-lábbal hadakozik. Pedig tudják. Hogy kell.

7 komment · 3 trackback

Címkék: politika azbeszt dávid ibolya abszurdisztán bokros

A bejegyzés trackback címe:

https://azbeszt.blog.hu/api/trackback/id/tr91993010

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kötöttségek nélkül 2009.03.21. 12:47:16

Gyurcsány átadja a hatalmat?Mégiscsak eljött Bokros ideje?A tegnap esti Tényekben vezető hír volt, hogy az MSZP hétvégi kongresszusán olyan javaslatokat fognak beterjeszteni, amelyek még a Reformszövetség tervezeténél is keményebb lépéseket tartalmaznak.…

Trackback: Konzervatórium 2009.03.10. 16:07:54

Hogyan lehetne az MDF-et megmenteni?Egyetlen ember létezik, aki megmentheti az MDF-et. Boross Péternek hívják, Magyarország miniszterelnöke volt. Kérdés, ő mit akar.   Az írás a Konzervatórium.hu-n olvasható.

Trackback: Kötöttségek nélkül 2009.03.10. 10:21:46

Reformdiktátor (UPDATE) A jelek szerint bekövetkezhet az, ami korábban elképzelhetetlennek tűnt. A legújabb spekulációk szerint összeállt a két parlamenti kispárt, az MDF és az SZDSZ, hogy megzsarolják a nagy testvért, az MSZP-t. Most már az is világos, m…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

teknős 2009.03.10. 11:04:47

Egy frászt ismerte el Bokrost! Csak a baloldalnak nagy géniusz Gyurcsány után. Amit Bokros megtett, azt bármelyik magyar állampolgár képes megtenni, ha bajban a család költségvetése. Eladott, csökkentette a zsebpénzt és fizetésnapon kevesebbet hagyott a házastárs zsebében és térítési díjat szedett a vasalásért. Az meg kifejezetten hülyeség volt elkövette, hogy a spórolás jegyében nem engedte meg a tanfolyamot és abortuszt hajtott végre a második gyereken képletesen szólva...
A mi részünkről csak annyi az elismerés, hogy jobb, mint Gyurcsány . De valljuk be, ez nem számít nagy teljesítménynek.
Nem gondolkodott azon, hogy milyen hasznot hajtó elfoglaltságot végezzen a nagykorú gyereke sőt hülyeségnek értékelte az egyetem költségeit.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.03.10. 11:35:13

bokros sokkterápiára - államcsőd és duguláselhárítás inlúzív - kitűnő, de működőképes országot nem fog összehozni, mert közgazdász. számokkal dolgozik, nem emberekkel.
dávid ibolya meg mdfestül szerintem inkább lejáratják, hogy együt emlegetik őket - magukat már nem nagyon tudják hova.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.03.10. 12:44:47

@teknős: "A mi részünkről csak annyi az elismerés, hogy jobb, mint Gyurcsány"

Szó szerint. :-)

És azért ezt nem kellene olyan hatalmas dicséretnek venni...

nadivereb 2009.03.10. 14:44:20

@bs395: Szerinted az MDF-et van hova lejáratni? Az elmúlt két ciklusban mit csináltak? Kéthetente majdnem megszűntek, képviselőket kölcsönöztek innen-onnan, minimum négyszer gyakorlatilag kettészakadtak, politikailag meg csak állnak és néznek, amióta a haláladós mantrájuk értelmét vesztette. Már legutóbb is csak a fideszesek átszavazása miatt jutottak be a parlamentbe, ez az egyetlen esélyük. Szerintem ügyes húzás.
Én csak azt nem értem, hogy most, hogy találtak egy olyan "fegyvert", ami akár működhet is, miért kell kiküldeni Brüsszelbe? Itthon nagyobb lenne a szükség is rá, meg használhatóbb is lenne a pártnak. Indíthatták volna második helyen a listán, két mandátumot úgyse szereznek, viszont a médiahack is működne. Szerintem.

nadivereb 2009.03.10. 14:45:39

@bs395: Most, hogy újra elolvastam a kommentedet, rájöttem, hogy nagyjából ugyanarról beszélünk. Bocs, elsőre nem fogtam fel.

Before · http://azbeszt.blog.hu 2009.03.10. 15:18:14

A második helynek töredék hírértéke van, mint az elsőnek. Ez nyilvánvalóan nem a Bokros kijuttatását szolgálja, hanem a figyelemfelkeltést, amire viszont kiváló. Ha véletlenül úgy alakulna, hogy az mdf mégis jut eu-parlamenti helyhez, akkor simán lecserélik, "lemond" a posztjáról. Ez más pártoknál is gyakori.

@teknős: egyedileg nem látom értelmét ezen vitázni, te biztos nem látod másképp, én egy általános tapasztalásról beszéltem, ami sokkal inkább benyomás, semmint tényadat. Ehhez képest a benyomáshoz képest tartom meglepőnek az egyöntetű - már-már hisztérikus - felhördülést.

2009.03.10. 21:48:23

Nekem is valahogy furcsa az össznépi felhördülés, mert Bokros eléggé logikus választás a mostani helyzetben. Sőt a mai bizalmatlansági indítvány is az, ugyanis félő, hogy 2010 közepéig nem történik semmi, addigra meg kifutunk az időből. Persze érthető, hogy a Fidesznek és a hozzájuk közeli véleményvezéreknek ez miért nem tetszik: egy válságkormány, amelyre ők is az áldásukat adják jelentősen megkoptathatja a népszerűségüket 2010-re, aztán oda az álmaikban egyre gyakrabban megjelenő 2/3-os többség :).


@teknős, @bs395:

Szerintem most rövidtávon nagyjából annyi a mozgásterünk, amit ti leírtatok - kevesebbet kell költenünk (vagy többet beszedni, de ez nem reális). Hamarosan lejár az IMF nyújtotta hitelkeret, addigra meg nem valószínű, hogy bármilyen rendszerszintű változás vagy gazdaságélénkítő program már éreztetné annyira a hatását, hogy megmentsen bennünket egy csődhelyzetben. Azok az országok, akik most ilyen programokkal fékezik a recessziót, azért tehetik ezt meg, mert korábban tartalékoltak és megléptek olyan lépéseket, amelyeket mi nem. Talán a mostani helyzetre a tűzoltás a legjobb hasonlat: amikor ég a ház, nincs idő a tűzjelző berendezés korszerűsítésén gondolkodni.

Ettől függetlenül, ha bárki hoz egy legalább olyan jó szakembert, mint Bokros, én támogatom, csak gyorsan tegye.
süti beállítások módosítása