HTML

azbeszt

Random kiakadásaim...

"Anyu, az úristen megbassza azt a büdös kurva világot, azt bassza meg! Azt! Azbeszt megbaszta, a büdös kurva istenit neki!"
Eredetiben az igazi!

Friss topikok

Linkblog

Nem a zsömle kicsi...

2009.09.11. 21:37 Before

Mivel az internet komoly térnyerése okán egyre nagyobb mértékben lepik el írás-, olvasás- és vitaképtelen egyedek, kénytelen vagyok előrebocsátani, hogy a szlovák nyelvtörvényt a magam részéről nem csupán feleslegesnek, de ritka nagy parasztságnak és méltatlan gecizésnek tartom. Nem akarok most - amúgy nem érdemtelen - párhuzamok vonásába belekezdeni, nem is emiatt ragadtam billentyűzetet, hanem azon azbesztem fel magam, hogy már megint mekkora a pofája egyeseknek.

Először a fidesz verte a nyálát, hogy ők majd kifizetik bárki büntetését, ha a nyelvtörvény megsértése miatt valakit meghágnak. Hallottunk már ilyet, akkor épp vércinikus választási csalásos környezetben, most némileg szimpatikusabb a dolog - habár nem kevésbé ostoba - hiszen ebben a témában jószerivel nemzeti konszenzus van, csak a revans kivívásának módjában és mértékében látszik eltérés. Nem tartom szerencsésnek az ilyesmit, a fidesz meg amúgy is vörös p(r)osztó a szlovákok szemében, bár ki nem szarja le.

Erre most a kiváló képességűek közül hörög be valami balfasz, rögtön a külügyminiszter, ugrál mint valami idióta pistike a hátsó padban, miután az osztály éltanulója már elmondta a helyes választ, hogy én is, én is tudtam, készültem tankérem, ugye okos és jófej vagyok? Fú, kurva jó lesz minden megbaszott magyarnak, ha majd jól felírják őket, valami szar listára, szóval csak beszéljenek nyugodtan. Szarnibele. A fidesz kifizeti a büntit, a maszop kormány meg belistázza őket. Meg van mentve a nemzettest.

Eddig egész ésszerűnek és kompetensnek tűnt a kormányzat (nem, nem gondolom úgy, hogy be kéne tartani a szlovákoknak, de minden fórumot ki kell használni, hogy kordában tarthatók legyenek a helyi idióták), de ezzel a lépéssel átment hiteltelen bulvárkurvába. Má farkával a csalánt, ez most a nemzeti sport nálunk. Egyrészt tök nyilvánvaló, hogy a nyelvtörvény nem arról szól, hogy magyar hang többé fel nem csendülhet a felvidéken, tehát a magyarok nyugodtan beszélhetnek magyarul. Erre biztatni őket minimum vicces. A probléma ugye a hivatalos kommunikációval kapcsolatban van, nem vagyok jogász, így értelmezni se kívánom (tudom) az egészet, de leginkább olyan helyzeteket látok problematikusnak, hogy mondjuk két magyar rendőr nem beszélhet egymással (vagy éppen egy magyar nemzetiségű állampolgárral) magyarul. Persze ez sem ennyire fekete-fehér, de szándékos törvénysértésre biztatni valakiket, akik nyilvánvalóan csak a labda szerepét töltik be ebben az ócska politikai játszma, meglehetősen kalandor lépés.

Nagy a pofájuk, de valójában maguk se tudják, mennyi valós mozgásterük van. Pofázni persze könnyű. Mások kárára még könnyebb. Elmennek mind a jó büdös francba...

3 komment

Címkék: politika idióta azbeszt szlovák nyelvtörvény

A bejegyzés trackback címe:

https://azbeszt.blog.hu/api/trackback/id/tr51376046

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.09.12. 01:08:15

"Má farkával a csalánt, ez most a nemzeti sport nálunk."
a nem magyarországon élő magyarokkal minden kormányunk ezt csinálta, belpolitikai koncnak tartották őket, mi meg lelkesen tapsoltunk hozzá.
erre most ott tartunk, hogy mind a felvidéken, mind erdélyben és partiumban szakadtak a pártok, így kisebb súllyal tudnak küzdeni az ilyen faszságok ellen helyben.
way to go!

Before · http://azbeszt.blog.hu 2009.09.12. 12:33:21

@bs395: igen, ez a legszomorúbb, hogy milyen játszi könnyedséggel lehetett szépen feldarabolni az országot ezek mentén az amúgy fontos dolgok mentén.

chatte 2009.09.16. 12:13:32

Felvidéki magyar lévén csak annyit jegyeznék meg: köszönöm, nem kérek egyetlen forintot sem azért, ha magyarul mondom el az orvosomnak hol fáj. Nem hinném, hogy a válságot csak júliusban felfedező Fico-féle papárnya kormány adna akár egy büdös centet is arra, hogy poloskákat helyezzenek el a hivatalokban, orvosi rendelőkben, hivatalos épületekben, hogy mikor ki szólalt meg magyarul, csehül, cigányul vagy akár más nyelven. A politikai cirkusz háttere nagyon egyszerű és egyszerűen lehangoló. Nemrégiben kiderült, hogy az egyik minisztériumban nagyban lopnak (nemcsak az egyikben, de most ott derült ki :-) és valahogy el kellett terelni a figyelmet, nagyszerű apropót nyújtott ehhez a nyelvtörvény. Hála a Jóistennek (?!) remekül jött ez nemcsak a helyi nacionalista bohócpártnak, de magyar testvéreiknek is, hisz egyik sem lenne meg a másik nélkül, és jöhetett a népvakítás mindkét oldalon. Azért megfontolandó, hogy még az elnököt is be lehetett hülyíteni, rá is csapott Sólyom a nyelvtörvényre, mint tyúk a takonyra, jött is nagy hadelhaddal a szoboravatóra, vagyis jött volna, hogy egy, gondolom nagy műgonddal megírt, PR szövegben méltassa a magyarokat és alázza a szlovák nyelvtörvényt. Melynek tul.képpen annyi a lényege, hogy a középületekben, hivatalokban a szlovák a hivatalos nyelv, tessék azt használni. Most lehet engem parasztozni, de én eddig is szlovákul beszéltem, hisz milyen joggal is várnám el, hogy az illető beszéljen magyarul, még ha a város lakossága 80%-ban magyar nemzetiségű is. És egyáltalán nem esek hasra attól, hogy hú de gyalázzák az anyanyelvhez való jogomat. Anyámmal továbbra is magyarul fogok beszélni, ahogy a gyermekkel is, aki magyar tannyelvű iskolába jár, magyarul tanul olvasni és Magyarországon nyomtatott munkafüzetben tanul írni, még ha az apja történetesen szlovák is.

Az illetékeseknek annyit üzennék: van saját homokozójuk, amin játszhatnak, köszönjük, de nem kell idejönni, és leverni Jancsikát a mászókáról. Jövőre leesik ő saját maga is, de amíg ők átüvöltöznek a grund másik feléről csak annyit érnek el, hogy a sok unatkozó ovis Jancsika köré gyűlik, és akkor is megtartják, mikor esne lefele. Hagyják őt szépen pofára esni, kérem szépen, bele a homokba, had tapossuk mi el, törődjenek ők a saját embereikkel.Szakmából eredendően tudom, mennyire kell most a fidesznek minden műcirkusz, hisz annál több az adásidő a tényekben, de nagyon veszélyes játékot űznek velünk, és itt a velünk a hangsúlyos, hisz amíg ők ezeket a marhaságokat nyilatkozzák, a sötétebbje szlovák azt hiszi, mi, szlovákiai magyar nemzetiségű EMBEREK gondoljuk ugyanazt. Pedig nem.

A végére egy történet: mint említettem, a fiam apja szlovák, magam magyar vagyok. Gyerek pár napot töltött volt anyóséknál, aki nem tudta megemészteni válásunkat azóta se, most épp abba kötött bele, miért magyar iskolába adtam. Gyerek jött haza 2 napi agymosás után azzal, hogy kár, hogy magyar iskolába jár, mert a szlovákok jobbak. Felháborodottan ívtam fel az apját, mégis hogy képzelik, nemzetiségi kérdéseket boncolgatni a 7 éves gyerekkel. Délután az apja átjött, és azt mondta: Mindegy, milyen iskolába jársz fiam, a lényeg, hogy jól tanulj. 2 féle ember van: jó és rossz. Van buta magyar, meg buta szlovák is. És van okos magyar és okos szlovák is. De csak jó lehet vagy rossz. Hát sajnos most a buta szlovákok rátaláltak a buta magyarokra és ennek mi isszuk meg a levét.
süti beállítások módosítása