HTML

azbeszt

Random kiakadásaim...

"Anyu, az úristen megbassza azt a büdös kurva világot, azt bassza meg! Azt! Azbeszt megbaszta, a büdös kurva istenit neki!"
Eredetiben az igazi!

Friss topikok

Linkblog

Káinkula

2008.06.23. 22:46 Before

Én meg az Ábel.

Megöl ez a mocsok, egyszerűen kiszívja belőlem az életet. Nekem a hideg -10 foknál kezdődik, a meleg meg 21-22 foktól, ezekkel a 3x fokokkal egyszerűen már nem tudok mit kezdeni. Egyszerűen leolvad a szinaptikus rendszerem, csak ülök, nézek bután és szenvedek, miközben folyamatos kis patakokban csorog rajtam a víz.

Oh, kora nyár van csak, az éjszakák kegyesek még, de odakünn hiába kellemes az idő, be ebből nem sok jön. Leginkább semmi. A huzat tiltott gyümölcs, bár ott lóg a fán, leszakítani nem lehet. Persze ezeknek a rohadt melegeknek az egyik járulékos hatása, hogy mintha helikopterről szórták volna be a környéket epoxi-gyantával, a levegő is megáll, a falevelek se mernek mozdulni. Vegetálunk.

Minden nyáron, már az első durvább héten szent esküvések hangzanak el, hogy ha már idén nem is ment, meg most már egyetlen valamirevaló légkondis se dolgozik 2-3 hónaposnál rövidebb határidővel, de télen... Óh télen, amikor sok légkondiszerelő tücsök az újabb és újabb lyukakat üti a nadrágszíjába, akkor majd jól kizsákmányoljuk őket és olyan csudi légkondit szereltetünk be, hogy csak na. Persze aztán mindig kell valamire a pénz, járdabetonozás, kerítés, miegymás. Messze olyankor már a fojtogató kánikula, messze az izzadtságban úszva ébredős éjszakák.

De most megint... Itt. Van. Csak ülök, nézek bután és olvadok. Épp most fogadtam meg, hogy ha vége a szezonnak, olyan, de olyan légkondit...

8 komment

Címkék: meleg kánikula forróság izzadás

A bejegyzés trackback címe:

https://azbeszt.blog.hu/api/trackback/id/tr77536090

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KennyOMG · http://etkt.blog.hu 2008.06.23. 23:08:12

...és csak dörög, csak villámlik, a szél kellemesen hűti az este 11-kor az utcára tóduló népet... ...mindenki visitva menekül a monszunszerűen lezúduló eső újabb és újabb hullámai elől valami tető alá... ...és mindenki tisztában van vele, hogy szerptember végéig az utolsó csapadékot láttuk.

Ugyanis július-augusztus-szeptemberben hiába is akarna esni, ha egyszerűen még földet érés előtt elpárolog a 40-45 fokos levegőben; csak a páratartalmat emeli meg, az elviselhető száraz meleget dzsungelgyalázó 45 fokos üvegházzá változtatva.

Éljen Madrid, a budapestieknek meg pofa súlyba!

Vierre_ 2008.06.24. 01:39:55

itt özönvíz volt ecsém, übereld :DDDDDDDDD

Smiler 2008.06.24. 02:01:56

Úgy két hónapja begyűjtöttem egy kisebb ventilátort az egyik hiperben, hogy legalább a gépet és (mellette) a lábamat hűtse, tanulva abból, hogy a tavalyi hőségben este 8 előtt bekapcsolni se mertem a gépet, mert nem bírta a kiképzést. Ergo dolgozni se tudtam, márpedig az nem volt poén. Egyelőre jól fúj a szerkezet, remélem, egy nyarat legalább kibír (annál többet nem túl sanszos, ahhoz túl olcsó volt).
Milyen jó lenne egy légkondi, de télen ugye fázik az ember, épp ezért eszébe se jut, ilyenkor meg már megfizethetetlen.
Ja és 25 fok a tökéletes nyár, aki annál többet akar, menjen Afrikába (és vigye a mostani kánikulát magával, ott úgyis elfér a sivatagban...)!

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2008.06.24. 02:26:12

egyszer ki akartak küldeni jakartába. megnéztem, hogy az mit tud: 80%-os páratartalom, 40 fok. ja, ez a száraz, hideg évszak (2 hónap).
megköszöntem a lehetőséget, de elkönyveltem, hogy azért az egzotikumnak is vannak határai, nagyjából ott, ahol a tűrőképességemnek.
panelpatkány vagyok, na.

a ventillátor az zsír, több nem nagyon kell. esetleg még sötétítő függöny, amit semmi szín alatt nem szabad elhúzni.

Before · http://azbeszt.blog.hu 2008.06.24. 07:59:38

Nekem a legdurvább melegélményem Korfun volt, amikor először jártunk ott. Érdekes módon másképp volt meleg, mint a hazai kánikula. Emlékszem, hogy leszálltunk a kompról és a kikötő betonján egyszerűen olyan érzésem volt, hogy agyonnyom a forróság. Nem tudnám jobban leírni, szabályszerűen súlya volt.
De ezek a hazai kánikulák mások, huzamosabb ideig tartanak, nyirkosabbak, cuppog tőle az ember bőre, meg az agya.
A ventilátor nem az igazi, próbáltam, de folyamatosan használva nagyon zavaró (hangos, kellemetlen az erős légáramlat), ráadásul nem szünteti meg a problémát, csak valamilyen szinten kellemesebb érztet kelt. Az a legszarabb egyébként, hogy maga az igazi kánikula, amikor éjszaka se csökken a levegő hőmérséklete emberi szint alá, nem is annyira hosszú, a mostanit még el lehetne viselni, ha este ki lehetne cserélni a levegőt a lakásban. De nem lehet, hiába nyitnék huzatot (ráadásul nem is nyithatok), de az évek során kísérleteztem ventilátorral benyomni hűvösebb levegőt, de az se működött. Pedig, ha áthülne a lakás, akkor napközben már elviselhetőbb lenne valamivel.
A lefüggönyzés jó, sokat segít, bár én igazándiból spalettára gyúrok a legproblematikusabb felületen, az sokkal jobb, mert az ablakon kívül állítja meg a hőt.

Kickgunner · http://kickgunner.blog.hu/ 2008.06.24. 20:38:57

Ez a letaglózó meleg jellemző Dél-Európára, legalábbis ugyanígy éreztem Szicíliában anno, mint te Korfun. Három napig tartott míg valamelyest megszoktam. Mikor megérkeztem oda úgy éreztem, hogy levegőt is alig kapok, tényleg súlya volt a levegőnek, de a hét végére abszolút elmúlt ez az érzés. Egyébként nálunk most hihetlenül lehült a levegő, engem ez a hírtelen időjárás változás nagyon a földhözvágott ma. Előre éreztem, keményen hidegfront érzékeny vagyok és tegnap óta nagyon szenvedtem.

kisvirag · http://ehetovirag.kisvirag.net 2008.07.07. 11:37:24

a súlyt azt hiszem, a páratartalom adja.
és nekem nem kellett Szicíliáig menni :)
Ráadásul itt esténként nem csak lehűl a levegő, hanem jó adag eső is esik, viszont másnap ugyanúgy 30-35 fok van a 70-80%-os pára mellé. (Szegeden jellemzően 40-50% fölé ritkán megy)
A spaletta viszont tényleg nagyon hasznos dolog, nem is tudom mi lenne a lakásban nélküle.
Az én nagy bajom egyébként az, hogy csinálnék huzatot, de hiába van nyitva minden ablak, nem lesz. Talán ha a bejárati ajtót kinyitnánk, de a szomszédoknak meg nem akarok ingyenmozit nyitni...

Before · http://azbeszt.blog.hu 2008.07.07. 12:01:07

Szia Kicsiviri! :)
Sajna nálunk is ritka a huzat, valamilyen speciális légköri környezet kell hozzá, hogy tényleg átmozogjon a levegő. Arra már rájöttem, hogy a két szemben lévő ablakot-ajtót nem elég kinyitni, de ha az étkezőben kinyitom az ablakot, az valahogy sokat dob a teljesítményen. Csak éppen a párom borzasztó érzékeny a huzatra...
A spaletta a világ egyik legjobb találmánya, most kértem árajánlatot a legbrutálisabb konyhai ablakra, potom 170E + szállítás.
süti beállítások módosítása