HTML

azbeszt

Random kiakadásaim...

"Anyu, az úristen megbassza azt a büdös kurva világot, azt bassza meg! Azt! Azbeszt megbaszta, a büdös kurva istenit neki!"
Eredetiben az igazi!

Friss topikok

Linkblog

Kádár János Webteam

2008.07.18. 18:33 Before

Valahogy úgy vagyok a politikával, mint a nagyon ronda nőkkel. Utálom, de mégis muszáj bambulni, mert az ember nehezen veszi le róla a szemét. Persze a politika nem csak ocsmány, de borzasztóan kövér is, gyakorlatilag behízta az országot, hacsak az erdőbe nem vonul az ember, lehetetlen kikerülni. Ott vigyorog a zsírfejével, a fogai korhadnak, nyelve mint egy tekergőző, bűzös kígyó...

Oké, kicsit túllihegtem. Szóval a lényeg, hogy a hétköznapi politika gyakorlatilag kikerülhetetlen, lassan az autósok sem kurva anyádat kiabálnak a másik után, hanem mocsos komcsit, meg fideszes zombit. Az ember olyan hülye, hogy akkor is vakarja, ha fáj, így jutok én is nap, mint nap a betevő agysorvadáshoz, óhatatlanul megcsap a polidili szele, odamondogatós blogok kommentjeivel pusztítom megmaradt néhány agysejtemet.
Régen feltűnt egy jelenség, de sosem tartottam többnek, mint a szájhagyomány útján terjedő ostobaságnak. Azért sem nagyon agyaltam rajta, mert a polidiliben mi sem természetesebb, mint a másik fél megélhetési fórumozónak, bérkommentelőnek titulálása, így az emberi alkamazkodóképesség csodájaként az elme immunissá válik egy idő után, aféle háttérzajként tekintve a dolgot. Ma azonban Tóta W. írásában megint felmerült a téma, ez pedig végül oda vezetett, hogy elgondolkoztam, vajon tényleg süllyedt-e már olyan mélyre a hazai politika, hogy főállású kútmérgezőkkel rombolják, amit még lehet.

A választ természetesen nem tudom, de egyáltalán nem tartom kizárhatónak. Szürreális kép: reggelente 10-20 kiélt fejű hivatalnok beballag az aktuális pártirodába, hogy ott napi nyolc órában internetezzen, fórumozzon, blogoljon és kommenteljen. A fideszesek talán modernebbek, titkos belső hálózaton - kútmérgező wiki - tartják a bázisinformációkat, kulcsszavas keresés segíti a legfrappánsabbnak vélt beszólások villámgyors elérését, a "Gyurcsány monnyon le" frázis kötelezően vágólapon van mindenkinél, hogy még csak gépelni se kelljen.
Az mszp-s gárda régivágásúbb, kis piros könyvecskéket bújnak, ahol egyszerű ABC-s indexelés segít a lehető leghamarabb megtalálni, mit is javasolt az adott témára a Feri. Lobogó tekintetű fiatal baloldalisták rontanak be, kezükben pendrive, megy a kivetítőre az aktuálisan kifundált okosság, "ezt írja, Gyuri bácsi, ettől tuti kifekszenek!", majd rohannak tovább szórólapozást szervezni, mert "a Viktor megint támaggyaja nyugdíjasokat"!
A bérfórumiták fejenként egyszerre legalább 3-4 nicknéven dolgoznak, talán még nickenként külön blokkolnak is, hogy korrekt legyen a nyilvántartás. Ha egy nicket végképp kizárnak mindenhonnan, rövid gyászszertartást követően már regisztrálják is az újat.
Nincs megállás, a haza veszélyben van! Éberség elvtársak! Megannyi Kádár János Webteam: nagy, büszke csapat pártállástól függetlenül. Sok sztahanovista, a kvótát is túlszárnyalóan anyázza egymást, majd az értekezleten számol be hőstetteiről, kinek hányszor és milyen frappánsan szólt be aznap. Célprémium jár minden ellenséges fórumozó által leírt "ebben van valami", kitüntetés a "lehet, hogy igazad van", vagy hasonértelmű kijelentések után. Fizetésmegvonás, ha ugyanezeket valaki egy vita hevében, magáról megfeledkezve leírja. Dicsőségtábla jár a hónap személyeskedőjének, félelemmel vegyes tisztelet aurája lengi körbe a "huszonnégyesek" kicsiny, de kemény csapatát. A krém krémjét, akik már elérték legalább egyszer, hogy 24 órán belül kitiltsák a nickjüket valahonnan.
Hétfő reggelente team-building, tréfás versenyek (ki tudja egy perc alatt többször kimondani, hogy "köcsög nácibolsi"?), a helyi Lelkes Emesék ilyenkor dobhatják be a legújabb ötleteket. "Mondjuk azt, hogy Orbán eladja a nyugdíjasokat Romániának!" "Mondjuk azt, hogy Orbán nem tudja, mert a Gyurcsány jelzáloghitelt vett fel rájuk Tel Avivban!" Nagy események színhelye egy ilyen értekezlet, hiszen itt dőlnek el, milyen igazságokkal szembesülhet az internetező pórnép azon a héten.
Esténként a megfáradt bérfórumozó magányosan tér haza, otthon enyhe undorral a szája sarkában kapcsolja be Hello Kitty-s laptopját, kicsit netezik valami rózsaszín babafórumon, majd sóhajtva hajtja a párnára a fejét: holnap újra szüksége lesz rá az országnak!

Ezeknek az elképzelt(?) csapatoknak fizetés jár mindezért. A legszomorúbb mégis, hogy a fanklubbok amatőrjei pusztán lelkesedésből nyomják ugyanezt. Nap, mint nap. Boldog felemelkedést, Magyarország!

7 komment

Címkék: politika magyar közélet mszp orbán fidesz gyurcsány

A bejegyzés trackback címe:

https://azbeszt.blog.hu/api/trackback/id/tr38574786

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KennyOMG · http://etkt.blog.hu 2008.07.18. 20:13:58

Tótával kapcsolatban csak annyit mondanék, hogy a "Tóta felment a hegyre, lenézett, és mit látott? A csürhét látta! És te is a csürhében bégetsz, fiam" hozzáállás, valamint az általa képviselt "szemléletmód" az én szememben abszolút vállalhatatlanná teszi.

Egyébként meg Caesar megmondta, cirkusz és kenyér.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2008.07.18. 21:04:00

jelzálog hitelt vett fel a nyugdíjasokra :-).
ez kész :-).

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.07.18. 21:52:39

Én is sokat töprengek azon, hogy egyeseknek mennyire nem bír beállni a szája; pont azért, mert nekem is újabban elég sok időm van a kommentelgetésekre. No de vannak permanens (szinte hivatalos) szófosók is. Hogy nem lehet ezt megunni?

De tényleg. :-)

Ferenc 2008.07.19. 07:03:08

"Maguk az újságíró körök szeretik leginkább hangoztatni, hogy a sajtó nagyhatalom az államban. jelentősége tényleg roppant nagy, hiszen a sajtó feladata az embereket idősebb korukban nevelni. Emellett a sajtó olvasói közönségét átlag három csoportra oszthatjuk.
Vannak, akik mindent elhisznek, amit olvasnak; varnak olyanok, akik semmit sem hisznek el; és végül vannak olyan emberek, akik bíráló szemmel vizsgálják, mit olvasnak, majd azután alkotják meg véleményüket.
Az első csoport, számát tekintve, a legnagyobb. Ide tartozik a nép nagy tömege, tehát a nemzetnek szellemileg legegyszerűbb rétege.
A néphez tartozókat hivatásuk szerint nem, legfeljebb az általános intelligencia okozatai szerint osztályozhatjuk. Vannak, akik nem rendelkeznek velük született vagy beléjük nevelt önálló gondolkodással, éppen ezért önállóságuk hiánya, vagy tudatlanságuk folytán mindent elhisznek, amit a nyomtatott betű elébük tálal. Ide orozandók azok az elhájasodott agyúak, akik képesek lennének ugyan önálló gondolkodásra, de puszta lustaságból hálásan fogadnak mindent, amit más gondol ki helyettük. Ezeknél az embereknél, akik a nemzet nagy tömegét alkotják, a sajtó látása egészen borzalmas. Nem képesek vagy nem akarják bíráló szemmel vizsgálni, amit a sajtó nekik nyújt. Emiatt állásfoglalásuk a napi kérdésekkel szemben teljesen a mások befolyásának következménye lesz. Előnyös lehet ez akkor, ha megfelelő oldalról világosítják fel őket, végzetesen káros azonban, ha a felvilágosítás munkáját hazug gazemberek végzik.
A második csoporthoz tartozók száma már sokkal kisebb. Részben azokból az emberekből toborzódik, akik eleinte az első csoporthoz tartoztak, de sok keserű csalódás után már semmit sem hisznek, ami nyomtatás formájában kerül elébük. Gyűlölnek minden újságot, és vagy nem olvassák, vagy pedig dühbe gurulnak, valahányszor újság kerül a kezükbe. Abban a hitben vannak ugyanis, hogy az újság csak hazugságot és valótlanságot tartalmaz. Ez az embertípus igen nehezen kezelhető, mert az igazságot is gyanakvással fogadja. Semmiféle pozitív munkára nem használható.
Végül a harmadik csoport a legkisebb. Ez tényleg kiművelt agyú emberekből, akiket természetadta tehetségük és nevelésük önálló gondolkodásra tanított, akik mindenről saját véleményt próbálnak alkotni, és mindent, amit olvasnak, alaposan megvizsgálnak és megemésztenek. Nem vetnek egy pillantást sem az újságba nélkül, hogy agyvelejük ne dolgozzék. Éppen ezért az újságíró helyzete ezekkel szemben nem könnyű. Az újságírók az ilyen embert tehát csak fenntartással kezelik.
A harmadik csoporthoz tartozók számára kevésbé veszedelmes és úgyszólván jelentőség nélküli az a badarság, amit az újságok legnagyobb része összefirkál. Az élet folyamán lassanként megbarátkoznak azzal a gondolattal, hogy minden újságírót eleve gazembernek kell tekinteniük, aki csak ritkán mond igazat. Kár, hogy ezeknek a pompás embereknek a jelentősége inkább értelmességükben, mint számukban rejlik. Manapság, amikor nem a bölcsesség, hanem a számszerűség a mértékadó, nagy veszteség ez. Napjainkban, amikor a tömeg szavazata határoz, a döntő értéket a legnagyobb csoport képviseli, ez pedig az első: az együgyűek és hiszékenyek csoportja."

Griffith 2008.07.21. 13:09:22

A sok pofázás helyett tenni kell.

Én a robbantásos merényletekre szavazok.

Mármint csinálja csak más, én nem értek hozzá, de teljes szimpátiám annak, aki beválallja.

Before · http://azbeszt.blog.hu 2008.07.21. 15:15:16

Helyes, egyetértek!
Légyszíves add meg a munkahelyed és a lakásod címét, a szüleidét is, aztán kockadobással sorsolunk a helyszínek között.

Griffith 2008.07.22. 00:32:10

Rendben, miután magadra csavartál legalább 6 rúd dinamitot, és "Éljen a tolerancia!" kiáltással berongyoltál a Dohány utcai zsinagógába/ az mszp székházba. (Ugye milyen jó a liberalizmus?- választhatsz...)


Néhány kiló csapágygolyót is magaddal vihetsz.
A jó benyomás kedvéért:-)
süti beállítások módosítása