HTML

azbeszt

Random kiakadásaim...

"Anyu, az úristen megbassza azt a büdös kurva világot, azt bassza meg! Azt! Azbeszt megbaszta, a büdös kurva istenit neki!"
Eredetiben az igazi!

Friss topikok

Linkblog

Brumm

2008.08.26. 18:28 Before

Ha a dolgok valóban úgy haladnak tovább, ahogy Makk László NATO-szakértő állítja, illetve ahogy elég sokan látják még rajta kívül, akkor bizony igen hamar túl fogunk lépni a gyurcsányorbán féle magyar mőbiuszszalagon való megállás nélküli rohangáláson. Háború lesz, de nem Irakban, vagy a hasonlóan megnyugtató távolságban lévő Afganisztánban, hanem itt, rögtön a szomszédéknál. Nem "hukerz" bantukat fognak halomra ölni, hanem grúzokat, ukránokat... magyarokat. Mert az nem úgy megy ám, hogy az ember elegánsan hátat fordít, ha ő nem lát oda, akkor őt se látják. Nem a frászt.

Orbán épp csak kicsit pampogott a grúziai beavatkozással kapcsolatban, de a maci bizony nem engedte el a füle mellett. Tán még fel is írták valami papírra. És majd alkalomadtán előveszik. A kérdés valójában csak az, meddig akar elmenni az orosz medve. Balti NATO-bővítés? Amerikai rakétapajzs? Ébresztőőő!

Az erőszakra persze mindig van indok, a grúzok meg pont kapóra jöttek az oroszoknak, hogy kicsit kinyújtóztassák takjaikat, megvillantsanak 1-2 fogat és karmot. Persze csak azért mert szegény oszétek. Azok nagyon, de nagyon szenvednek. A csecsenek nem. Oroszországtól elszakadni nem lehet, de amúgy univerzális joga mindenki másnak. Főleg, ha a dolog a kezünkre játszik.
Valójában érthetetlen, mire jó mindez az oroszoknak, legalább is számomra, alapvetően békés, naív ember számára abszolút az. Ha mindenki mázlista, akkor nem több az egész, mint egy kis morcos felmordulás, de mint mondtam, az oroszok gyakorlatilag addig mehetnek el, ameddig csak akarnak. Komolyan gondolja bárki, hogy ha holnap az elnyomott ukrán nép hívná esdekelve a hősi orosz felszabadítókat, ők pedig mennének, akkor a nyugat hipp-hopp odadeszantozna, mint tette az Kuvaitba? Ha a lengyel lovasság határsértését kívánná megtorolni a szegény áldozat, vajon mozdulna-e a NATO? Megér-e a gonosz agresszor Magyarország védelme egy amerikai-orosz katonai konfliktust?

Persze ezek extremitások, már olyan szintű nekiveselkedést jelentene, ami egyértelműen háborús kihívást jelent, így valójában a ruszkiknak se érdekük. De a medve felébredt és baromira idegesíti, hogy a ketrecét kissé megkurtították az elmúlt húsz évben...

A karikatúra az Economisttól származik.

14 komment

Címkék: politika oroszország háború azbeszt nato

A bejegyzés trackback címe:

https://azbeszt.blog.hu/api/trackback/id/tr84634266

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KennyOMG · http://etkt.blog.hu 2008.08.27. 00:41:43

"Húkerz", hosszúúval, különben kurvákról tárgyalunk. ;P

Egyébként, multikulti munkahely előnye, minap megtámadtam az egyik kellően értelmes fejű orosz kollégát, aki a következőket érintette 30 perces monológjában a témához szorosan vagy kevésbé szorosan kapcsolódva (a teljesség igénye nélkül):
- A grúzok dögöljenek meg mind, mert orosz állampolgárokat gyilkolásztak halomra.
- A grúzok nem mások, mint szakadár terroristák.
Minden oszét és abhháziai valójában orosz állampolgár, az ő védelmükben semmi nem sok. Pláne szakadár terroristák ellen!
- A Szovjetúnió (ami nem is volt olyan szar egyébként, ahogy TŐLÜK nyugatabbra láttatják) azért omlott össze, mert nem költöttek eleget a hadseregre, ezért az elrozsdált.
- Putyin szerinte sem megváltó, de ideje volt már valakinek megböködnie a katonai kiadásokat a pluszos oldalra.
Az USA szerinte elvtelen gecik gyülekezete, mert miközben a legnagyobb aggresszorként viselkednek, a szabadságról és demokráciáról papolnak nappal és éjjel.
- Csecsenföld orosz belügy, senkinek semmi köze hozzá.
- Aki nem ismeri el Dél-Oszétia és Abházia (Oroszországhoz tartozó)függetlenségét, az gecisuttyó, Csecsenföld továbbra is Orosz belügy.
- W egy balfasz.
- "A gázcsap" nem létezik, mint stratégiai fegyver, az a nyugat találmány. Fizikailag természetesen ott van, de ha elzárják, akkor sem lesz semmi, Európa majd megoldja máshogy a dolgokat.
- De ő személy szerint örül, hogy a maci villogtatja körmeit és fogait, mert jó látni felkelni a porból, ahová a lerohasztott katonasága küldte.
Orosz anyácska nem szent, de sokkal egyenesebb és becsületesebb, mint az USA.

Ez az ember cca 8+ éve nyugaton él, most cca 25 éves. Lehet töprengeni.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2008.08.27. 03:32:55

namost ha az elvtársak lerohanják a felvevőpiacukat, akkor kinek fognak eladni?
a gázcsapot meg úgy állítják, hogy az a lehető legnagyobb hasznot hajtsa.
orbán azt mond, amit akar, ha egyszer még hosszú évekre előre elköteleztük magunkat nem kevés gáz átvételére. a lényeg a szerződésekben van, nem a nyilatkozatokban.

kenny orosz kolegája meg a lunaparkból szabadult :-) tényleg, nincs meg az a film valakinek? nem találom sehol.

Before · http://azbeszt.blog.hu 2008.08.27. 03:48:55

Kenny: no comment. Persze attól, mert 25 éves és mert nyugaton él X éve még lehet teljes elmebeteg, de félő, hogy ez inkább jellemző vélemény, mintsem egy barom hőzöngése. (Vicces, hogy gyakorlatilag nem is élt a SZU-ban, ha valóban ennyi idős.)
Az a durva, hogy ha mi lennénk hasonló erőhelyzetben, akkor a mi nagyonmagyarjaink pont ugyanilyen emberi módon állnának a világ dolgaihoz, bár még anélkül is karcolgatják a felszínt, hogy bármiféle jelentősége lenne az országnak.

bs395: A lerohant felvevőpiac például biztosan meg fogja venni, amit kínálnak neki. Ezt hívják visszautasíthatatlan ajánlatnak. A gázcsapot úgy állítják, hogy hosszútávon és minden szempontból a lehető legnagyobb hasznot hajtsa. Márpedig az nyilvánvaló, hogy ez távolról sem egyenlő a pillanatnyi árbevétel maximumával. Kivételesen Orbánt sem azért emlegettem, hogy neki hánytorgassak fel valamit, hanem azt a feszült odafigyelést akartam vele mutatni, amit a ruszkik produkálnak.

Before · http://azbeszt.blog.hu 2008.08.27. 03:50:01

Ja, szerintem pont a kurvák a húkerz, a kinemszarjale meg inkább a rövid u-s verzió.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2008.08.27. 06:45:36

volt már olyan, hogy meg volt szállva a felvevőpiac, csak nem ért körbe a világon, és kiderült, hogy a konkurencia mégis jobban teljesített. ha megint beleesnek ebbe a hibába, akkor nagyon rossz lesz nekünk, mert jön megint 40-90 év hidegháború, hacsak nem lesz előtte világméretű természeti katasztrófa, olajválság, élelmiszerválság, vagy atomháború, mert akkor meg tökmindegy.
jeruzsálem falai alatt meg majd a végítélet lovasai csattognak, jó lesz.

Before · http://azbeszt.blog.hu 2008.08.27. 10:25:30

Ja. Én is tök optimistán látom a dolgokat...

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2008.08.27. 11:56:52

csak aztat mondom, hogy nem látom sok realitását annak, hogy minket is megszálljanak, de még annak se, hogy ukrajnát.
gúzia más, az senkinek se hiányzik.
legalábbis innen a gép mellől így néz ki.

Before · http://azbeszt.blog.hu 2008.08.27. 13:00:46

Erre én se, csak mint példát vetettem fel, hogy ha mégis, akkor nagy valószínűséggel megtehetnék. Ez viszont kicsit ijesztő. Ukrajnával kapcsolatban már kevésbé vagyok optimista...

noelwalrus · http://thewalrus.blog.hu 2008.08.27. 13:21:58

szerintem szállják meg az orbánt.

tök nagy szerencse egyébként, hogy épp mikor megszűnik elnöknek lenni a világ legnagyobb haderejét irányító militarista, pontagyú farok, rögtön belép a világpolitikába egy másik nagyhatalmat irányító militarista, pontagyú farok. nem bántam volna, ha ez a mongoloknál következik be és nem itt kettővel mellettünk. aztán ha makklacinak nincs igaza, max nem ukrajna felé mennek tovább az elvtársak, hanem mondjuk a törökök felé. arra is ki tudnak találni indokot simán és akkor már mi is nyakig benne leszünk. brév nyú vörld.

Kickgunner · http://kickgunner.blog.hu/ 2008.08.27. 15:02:03

Magyarország és Lengyelország is teljes jogú NATO tagállam, így egyszerűen nem tehetik meg a szövetséges államok, hogy szemet hunyjanak egy ellenünk forduló agresszió felett. Ukrajna más tészta, talán hagynák őket megszállni, talán nem, magukat biztos nem fogják hagyni az Ukránok. Kenny kollégája meg tipikus elvakult patrióta jegyeket mutat. Azért érdekes, hogy nem bír addig eljutni a gondolatmenetében, hogy talán a túlzott fegyverkezés is volt az egyik kiváltó oka a SZU felbomlásának és nem a kevés pénzköltés a felesleges haditechnikára.

noelvagyok: Törökország szintén teljes jogú NATO tag, ráadásul igen régi, anno pont azért vették be őket mer a SZU és a Közel-kelet is egy köpésnyire van onnan, így irgalmatlan lóvé lett beleölve a haderejükbe. Pl. a jelenlegi orosz légierő nem ér fel a török légierővel, a haderejük is elavult, nem tudnának az oroszok egy győztes háborút végigharcolni még egyedül Törökország ellen sem. Egyébként szerintem Törökországgal szemben nincs is területi követelésük, így az egész gondolatmenet irreleváns, maximum egy fullscale NATO elleni háborúban jön szóba a török haderő.

Before · http://azbeszt.blog.hu 2008.08.27. 15:28:46

Noel: orbánt már megszállta a szentélek...
Szerintem akármerre kezdenek variálni, szopás lesz belőle.

Kick: persze, NATO-tagok vagyunk, de kérdés, hogy "jobb a békesség" felkiáltással mit diktálna az aktuálpolitika. Nyilván nem is úgy kezdődne a dolog, hogy a határon bekopogtatnak a tankok, lenne rá "alapos indok" (mondjuk tömegpusztító fegyvereket rejtegetünk) horribile dictu még az is megeshet, hogy a NATO röptében kizár minket, mondva, hogy mi vagyunk a rosszfiúk. Persze ez már ultraszélsőséges fantáziálgatás, de szerintem két atomhatalom háborúba keveredésénél szinte minden scennárió jobb az érintetteknek.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2008.08.27. 16:08:37

az usa is hivatkozott már a nemtom hányadik cikkejre, hogy ő most hadban áll, mint megtámadott, és a szövetségeseknek ilyenkor kötelességük minden erővel és azonnal, azt mégse lett ilyen.

Platschu · http://platschu.blogspot.com/ 2008.08.30. 23:36:50

Szerintem a NATO gond nélkül feláldozná az újból csatlakozott államokat és Belorussziát, Ukrajnát és Moldovát. Én leginkább Észtországot féltem, bár a kevéske kis információm szerint ők viszont tényleg elnyomják a közel egyharmadnyi orosz kisebbségüket. A múltkori "hackerháború" semmiképpen nem jó előjel.

KICK: A török vs. orosz erőviszonyba azért bezavar, hogy az oroszoknál vannak az atomfegyverek... Bár ha azokhoz nyúlnak, akkor már úgyis régen rossz. :(

Before · http://azbeszt.blog.hu 2008.09.23. 19:13:14

Na, tessék, itt a hír:
index.hu/politika/kulfold/nato080923/
Tiszta sor, hogy a lakosság véleménye nem feltétlenül mérvadó a döntéshozók körében, de a tendencia szerintem jól leszűrhető...
süti beállítások módosítása